Sou a: Inici / Notícies / Caminada popular a Tàrrega en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

Caminada popular a Tàrrega en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

Publicat el 18-09-2019
La capital de l’Urgell s’adhereix a aquesta iniciativa sostenible que fomenta l’ús del transport públic i els desplaçaments a peu o en bicicleta · Bus urbà gratuït fins al 20 de setembre · El consistori ajuda a implantar hàbits saludables en el dia a dia quotidià contribuint al benestar personal i al respecte vers el medi ambient
Caminada popular a Tàrrega en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

Participants a la caminada popular de la Setmana Europea de la Mobilitat, davant el CAP de Tàrrega

Tàrrega s’ha sumat a la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’ànim de sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de moure’s a peu o en bicicleta i l’ús del transport públic. Es tracta d’implantar hàbits saludables i sostenibles en el dia a dia quotidià contribuint al benestar personal i al respecte vers el medi ambient. En aquest sentit, avui s’ha celebrat a la capital de l’Urgell una caminada popular des del Parc Esportiu fins al poble del Talladell, i després de retorn al CAP de la localitat. Hi ha participat una quarantena de persones, algunes de les quals també són inscrites en els programes municipals de salut i exercici físic.

D’altra banda, Tàrrega també proposa que el divendres 20 de setembre infants, joves i adults vagin a l’escola i a la feina desplaçant-se a peu o en bicicleta. Per la seva part, la 18a Marxa Popular Contra l’Alzheimer que tindrà lloc el diumenge 22 també s’ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat. Tot plegat vol fer reflexionar sobre com afecta a la salut l’ús excessiu del transport motoritzat, la contaminació atmosfèrica i el sedentarisme. A més, es vol fomentar el retrobament de la gent en un espai públic relaxat i agradable.

Bus urbà de franc fins al divendres 20 de setembre

“Apostem per l’ús del transport públic per reduir la contaminació i millorar la qualitat de l’aire”, ha explicat Teresa Sala, regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient

Per un altre cantó, i com ja s’informà, el servei del bus urbà municipal de Tàrrega és de franc per a tothom fins al divendres 20 de setembre. “És un gest amb què volem visualitzar l’aposta per l’ús del transport públic per reduir la contaminació i millorar la qualitat de l’aire”, ha explicat Teresa Sala, regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient. “Sensibilitzem la ciutadania per un canvi progressiu de l’ús del cotxe privat cap a mitjans de transport mediambientalment més sostenibles”, ha afegit Sala. El bus urbà circula de dilluns a divendres, de 8 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 3 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, efectuant una trentena de parades. També s’habilita a 2/4 de 8 del matí un trajecte especial al CAP de Tàrrega.

Setmana Europea Mobilitat

Més informació sobre les rutes del bus urbà de Tàrrega, aquí

  • Compartir a