Sou a: Inici / Notícies / La Policia Local de Tàrrega intensifica al carrer les accions de protecció de la gent gran contra el coronavirus

La Policia Local de Tàrrega intensifica al carrer les accions de protecció de la gent gran contra el coronavirus

Publicat el 26-03-2020
Els agents informen a aquest col·lectiu sobre el servei solidari de la Xarxa de Voluntariat i la importància de no sortir de casa · També lliuren mascaretes de forma gratuïta · La capital de l’Urgell registra una allau de solidaritat per part de particulars, entitats, comerços i empreses
La Policia Local de Tàrrega intensifica al carrer les accions de protecció de la gent gran contra el coronavirus

Un agent lliura el fulletó informatiu i una mascareta a una persona gran que avui circulava pel carrer

L’Ajuntament de Tàrrega intensifica les tasques de control per protegir el col·lectiu de la gent gran davant la pandèmia del coronavirus. Es dona el cas que els agents de la Policia Local han detectat persones grans al carrer que es veuen obligades a sortir de casa per fer la compra i cobrir altres necessitats bàsiques. En alguns casos no duen mascareta. Sovint es tracta de persones que viuen soles i que no tenen ningú que les atengui. Per fer front a aquesta situació, la Policia Local procedeix a informar-los a peu de carrer sobre el servei que presta gratuïtament la Xarxa de Voluntariat de Tàrrega per proveir-se d’aliments i fàrmacs sense haver de sortir de casa. Al mateix temps, consciencien aquestes persones sobre la importància de no sortir al carrer. Avui dijous, per exemple, s’han detectat 23 persones majors de 70 anys que circulaven per la via pública, 15 de les quals no duien mascareta. A aquesta quinzena de persones també se’ls ha lliurat de franc una mascareta de protecció.

Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega també ha distribuït fulletons informatius sobre la Xarxa de Voluntariat de Tàrrega en supermercats i petits establiments de la ciutat que romanen oberts. Als díptics, a l’igual que a la xarxes socials, es fa una crida a tota la ciutadania perquè informin les persones majors de 65 anys sobre el servei de suport que brinda el voluntariat. L’acció es reforça ara a la via pública amb informació presencial directa al col·lectiu de gent gran per part dels agents de la Policia Local. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú llança un missatge perquè el veïnat faci pinya per ajudar les persones grans durant l’aïllament domiciliari. “La pandèmia afecta tota la societat, però sacseja especialment la gent gran. Hem de fer un esforç col·lectiu per vetllar vers els col·lectius més vulnerables davant la gravetat del fets que vivim”, ha assenyalat la primera edil.

Allau de solidaritat a Tàrrega

D’altra banda, l’alcaldessa ha mantingut avui una reunió per vídeo-conferència amb la resta de l’Equip de Govern per informar-los de les actuacions que Tàrrega du a terme per evitar la propagació del coronavirus, tant per part del personal municipal com de particulars, entitats, comerços i empreses, que s’han bolcat en una allau de solidaritat. La confecció de mascaretes i el proveïment de bates i altres materials per a serveis sanitaris i residències de gent gran són algunes de les iniciatives que han sorgit amb èxit a la capital de l’Urgell. En nom del municipi, l’alcaldessa expressa l’agraïment per totes aquestes mostres de suport i solidaritat.

Continuen les tasques de desinfecció en espais públics i es tanquen les fonts

A més de la Policia Local, els operaris de la Brigada Municipal també treballen intensament al carrer per frenar els contagis. Així, es repeteixen a diari (també en cap de setmana) les tasques de desinfecció d’espais públics de la ciutat. La desinfecció incideix sobretot en els indrets amb major afluència de persones, vora establiments d’alimentació i farmàcies, l’estació d’autobusos i el CAP així com baranes o agafadors. Els treballs s’han anat estenent també a altres carrers i places del nucli urbà. A més, des d’aquesta setmana, la Regidoria de Serveis Municipals també ha tancat les fonts públiques, tant de beure com ornamentals.

Xarxa de Voluntariat de Tàrrega i comarca

La Xarxa de Voluntariat de Tàrrega es va posar en marxa el dissabte 14 de març i en poques hores més de 200 persones es van oferir per ajudar. Es tracta majoritàriament d'atendre gent i col·lectius que ho necessitin arran de la difícil situació que pateix actualment el país. Les tasques que desenvolupen són, per exemple, fer la compra o petits encàrrecs. La iniciativa va sorgir de diferents entitats del municipi que es van posar a disposició de l'Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l'Urgell per crear aquesta Xarxa de Voluntariat.

El voluntariat està coordinat mitjançant dos grups de WhatsApp: un de coordinació i un altre d'execució de les tasques a realitzar. El grup de coordinació l'encapçalen l'alcaldessa de Tàrrega, la regidora d'Acció Social d'Intervenció, la consellera comarcal de Serveis Socials, el sotsinspector de la Policia Local, la directora del CAP i representants de totes les entitats de la xarxa.

Per formar part de la xarxa, cal tenir entre 18 i 64 anys d'edat i no pertànyer a cap col•lectiu de risc (persones majors de 65 anys, amb patologies cròniques respiratòries, diabetis, cardiopaties, malalts oncològics, hipertensió, insuficiència renal, no conviure amb col•lectius de risc).

Per unir-se a la Xarxa de Voluntariat de Tàrrega i Pobles, cal entrar a bit.ly/XarxaVoluntariatTarrega

Es prega que les persones que necessitin rebre atenció es posin en contacte al 973 500 092

  • Compartir a