Sou a: Inici / Notícies / Una jornada sobre robòtica obre amb èxit els Tallers Trepat, que continuaran amb tallers dedicats als usos i aplicacions de les impressores 3D (26 i 27 juny, 3 i 4 juliol)

Una jornada sobre robòtica obre amb èxit els Tallers Trepat, que continuaran amb tallers dedicats als usos i aplicacions de les impressores 3D (26 i 27 juny, 3 i 4 juliol)

Publicat el 03-06-2019
Cal Trepat de Tàrrega impulsa així un nou espai d’aprenentatge i coneixement sobre les innovacions tecnològiques que transformen la societat
Una jornada sobre robòtica obre amb èxit els Tallers Trepat, que continuaran amb tallers dedicats als usos i aplicacions de les impressores 3D (26 i 27 juny, 3 i 4 juliol)

Un dels moments de la jornada de robòtica celebrada a Cal Trepat de Tàrrega el passat 1 de juny

Cal Trepat, equipament municipal de l’àrea de Cultura de Tàrrega, ha estrenat amb èxit una nova iniciativa de divulgació per posar a l’abast del públic les innovacions tecnològiques que transformen la societat i el món del treball. Són els Tallers Trepat, un espai d’aprenentatge al voltant de la tecnologia i les innovacions aplicades per tal de dotar la ciutadania de competències i coneixements transversals. En el seu dia, la fàbrica J. Trepat de Tàrrega, actualment museïtzada, fou un pol de transformació agrícola gràcies a la producció de maquinària aplicada a les tasques agrícoles. Estenent un pont entre el passat industrial del territori i el futur tecnològic, Cal Trepat dona veu ara a propostes pedagògiques i recreatives vinculades a la innovació i l’enginy.

Jornada de robòtica

Els Tallers Trepat s’obriren el passat 1 de juny amb una jornada educativa dedicada a la robòtica, engrescant els participants a desenvolupar capacitats i habilitats per al disseny, la construcció i la programació de robots. Integraren la jornada tallers, xerrades i una Escape Room proposant la resolució de reptes d'àmbit científic. El programa culminà amb la Jornada de la Lliga Nacional de Robòtica i exhibicions de competicions de robots, oberta a tot el públic. Andreu Marsal, al capdavant de l’equip de Gadget Lleida, coordinà la jornada fent valdre la seva experiència en nombrosos esdeveniments de robòtica.

Cicle sobre usos i aplicacions d’impressores 3D

Impressores 3DEl cicle “Usos i aplicacions de les impressores 3D” serà la següent cita dels Tallers Trepat. En aquest cas, es tracta d’un programa adreçat tant a públic jove com a adults, de quatre sessions els dies 26 i 27 de juny, i 3 i 4 de juliol (6 tarda). Impartiran l’activitat Celestí Capell, professor de tecnologia i divulgador científic, i Jordi Giribet, expert en l’ús de software de disseny de peces 3D.

Els dos ponents exposaran els seus amplis coneixements en l’ús de les impressores 3D i les possibilitats que aporten en els camps del treball i la creació. Els continguts formatius constituiran una aproximació a la fabricació d’objectes físics tridimensionals a partir de models creats per ordinador, materialitzats gràcies a impressores que superposen capes de filament plàstic.

Inscripcions al web www.culturatarrega.cat/tallerstrepat

Preu de les quatre sessions: 50 euros

  • Compartir a