Sou a: Inici / Notícies / Tàrrega presenta el llibre que commemora els cent anys del Parc de Sant Eloi, el gran pulmó verd de la ciutat

Tàrrega presenta el llibre que commemora els cent anys del Parc de Sant Eloi, el gran pulmó verd de la ciutat

Publicat el 20-04-2015
Història gràfica amb més de 900 fotografies, algunes inèdites, recopilades pels Amics de l’Arbre i l'Ajuntament

Tàrrega celebrà el diumenge 19 d’abril la presentació del llibre commemoratiu dels cent anys del Parc de Sant Eloi, el gran pulmó verd de la ciutat. El volum, publicat en format d’història gràfica, ha sortit a la llum fruit de la col·laboració de l’Associació dels Amics de l’Arbre, entitat que gestiona aquest espai municipal, i l’Ajuntament de Tàrrega. L’acte, que tingué lloc a l’ermita del Parc de Sant Eloi, anà a càrrec de Jaume Espinagosa, director del Museu Comarcal de l’Urgell. També hi participaren l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué. Història Gràfica · El Parc de Sant Eloi 1913 – 2013  ressegueix l’evolució de l’emblemàtica zona verda al llarg de cent anys des de la seva fundació a càrrec dels Amics de l’Arbre fins a l’actualitat. S’hi rememoren escenes de la vida social, cultural, festiva, esportiva i religiosa de la societat targarina celebrades al turó, fets que l’han convertit en tot un símbol de la ciutat.

Més de 900 fotografies     Inclou més de 900 fotografies, algunes inèdites, recopilades per Lluís Agea, Jaume Aligué, Jaume Espinagosa i Miquel Àngel Farré. Les imatges s’han extret d’arxius particulars i públics configurant un total de 576 pàgines, 240 a tot color, amb un tiratge de 800 unitats. També compta amb un estudi introductori de Joaquim Capdevila, professor de la Universitat de Lleida. El recorregut del llibre culmina fent-se ressò del lliurament de la Medalla d'Or de Tàrrega als Amics de l’Arbre el passat 30 de novembre en reconeixement als cent anys de dedicació al Parc de Sant Eloi. La història gràfica complementa l’obra editada l'any 1990 per Joan Tous i titulada Llibre de la Serra de Sant Eloi.

Web oficial de l'Associació dels Amics de l'Arbre i el Parc de Sant Eloi

  • Compartir a