Sou a: Inici / Notícies / Tàrrega celebra amb èxit la festa del Tió de Guixanet dins la campanya de dinamització comercial de festes

Tàrrega celebra amb èxit la festa del Tió de Guixanet dins la campanya de dinamització comercial de festes

Publicat el 18-12-2022
L’activitat de cultura popular ha aplegat una elevada afluència de públic familiar a la plaça Major · Foment Tàrrega i la Regidoria de Promoció Econòmica continuen impulsant aquests dies diverses propostes de Nadal
Tàrrega celebra amb èxit la festa del Tió de Guixanet dins la campanya de dinamització comercial de festes

L'activitat ha omplert de públic familiar i molta il·lusió la plaça Major de Tàrrega

El tradicional Tió nadalenc ha estat altre cop protagonista a Tàrrega. Durant la tarda d’avui diumenge, grans i petits han format una llarga cua a la plaça Major per fer cagar el Tió que ha instal·lat l’Associació Guixanet, entitat dedicada a la promoció de la cultura popular. L’activitat, que ha esdevingut un gran èxit de participació, s’ha emmarcat dins la campanya impulsada per Foment Tàrrega i la Regidoria de Promoció Econòmica per dinamitzar el centre comercial de la ciutat amb motiu de la celebració de les festes. Seguint el costum, els infants han fet cagar el tronc de Nadal, del qual han sortit un munt de regals. Música i força afluència de públic han arrodonit una magnífica tarda d’il·lusió.

L’esmentada campanya en favor del comerç de proximitat, que du per lema ‘Fem que bategui Nadal. Tàrrega enamora’, té com a propera cita el concert el cor de música tradicional Galindaina, les veus del qual ressonaran pels carrers comercials la tarda del proper divendres 23 de desembre (17:30h). Una altra de les activitats programades és el "trenet turístic" que els dies 23 i 24 de desembre i 3 i 4 de gener oferirà un passeig per la ciutat durant tot el dia. L'objectiu del "trenet" és moure's per tota la ciutat sense necessitat d'agafar el cotxe per facilitar les compres. 

>> Podeu consultar la programació completa aquí <<

Un altre dels esdeveniments estrella de la campanya són el Cors de Llum en diferents punts del centre de la capital de l’Urgell. Aquestes instal·lacions lluminoses, plenes de vida i color, són també protagonistes d’un concurs de fotografia que repartirà fins a 300 euros en xecs regal per gastar als establiments adherits a Foment Tàrrega.

Per participar al concurs, cal trobar un dels Cors de Llum, fer-s’hi una foto i seguir el procediment següent:
1. Pujar-la al perfil d’Instagram i etiquetant @fomentarrega
2. Enviar la foto per missatge directe
3. Seguir els comptes de @fomentarrega i @promocioeconomicatarrega
4. Utilitzar l’etiqueta #TàrregaEnamora

Premis
· Fotografia més original: 100 €
· Fotografia més nadalenca: 100 €
· Fotografia més simpàtica: 100 €

Torna la moneda de FOMENT TÀRREGA: EL FOMENTÍ!

Enguany tornen els fomentins, és a dir, les monedes per valor d'1 euro que es guanyen en comprar o consumir als establiments associats a Foment Tàrrega. Per cada tiquet de 20 euros de compra, sempre en un únic tiquet, es guanya 1 fomentí. Foment repartirà 7.500 fomentins entre els seus clients. Es poden descanviar tants tiquets de 20 euros com es vulgui. Per fer-ho, del 23 al 30 de desembre i del 2 al 5 de gener trobareu l'estand dels fomentins al Laberint (cruïlla entre els carrers del Carme i Santa Anna). Els fomentins es poden gastar pagant les compres o consumicions en qualsevol dels establiments de Foment Tàrrega fins al 5 de gener de 2023.

Altres propostes fins al 5 de gener

La recollida de cartes del Patge Kassam es realitzarà els dies 3 i 4 de gener a la Cambra de Comerç de Tàrrega entre les 5 de la tarda i les 8 del vespre. La campanya de Nadal culminarà amb la Cavalcada de Reis el dijous 5 de gener, organitzada per BAT amb col·laboració de l’Ajuntament i en què Foment Tàrrega participarà amb la seva carrossa.

Val a dir que la campanya nadalenca impulsada per Foment Tàrrega i la Regidoria de Promoció Econòmica, que compta amb el Suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, va arrencar el passat dissabte 3 de desembre amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc amb un espectacle exclusiu de la mà de CRUMA, escola de teatre creada a la capital de l'Urgell i gestionada per la companyia de teatre Emília Gargot. Després, la benvinguda oficial a les festes va culminar amb l’encesa de totes les lluminàries de Nadal al nucli urbà, de tecnologia LED de baix consum. Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Tàrrega assumeix de forma íntegra el cost del lloguer i instal·lació dels llums així com del corresponent consum energètic.

D'altra banda, el passat 10 de desembre tres aparadors buits del centre van acollir “performances” de CRUMA als carrers del Carme, Agoders i Santa Maria. Així, les persones que passejaven i realitzaven les seves compres van gaudir encuriosides de tres accions escèniques que tenien com a eix temàtic l’aïllament social.

  • Compartir a