Sou a: Inici / Notícies / Salut administra les primeres vacunes contra la Covid-19 a les residències de gent gran de Tàrrega

Salut administra les primeres vacunes contra la Covid-19 a les residències de gent gran de Tàrrega

Publicat el 07-01-2021
Usuaris i professionals de la Residència Sant Antoni i Llar d’Avis El Carme han rebut la primera dosi · Durant la jornada d’avui també es du a terme la vacunació de personal sanitari del CAP de Tàrrega

El Departament de Salut ha dut a terme avui les primeres vacunacions contra la Covid-19 als dos centres geriàtrics de Tàrrega: la Residència de Gent Gran Sant Antoni i la Llar d’Avis El Carme. Així, durant el matí d’avui dijous s’han administrat vacunes a persones usuàries i professionals d’ambdues residències. Ha estat la primera dosi del vaccí de Pfizer – BioNTech. Ara s’ha d’esperar 21 dies per subministrar la segona dosi i uns altres 10 dies perquè les persones vacunades s’immunitzin de forma efectiva. Personal sanitari desplaçat des de Lleida s’ha encarregat d’administrar les vacunes, secundat per dues infermeres del CAP de Tàrrega.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha informat la ciutadania sobre l’arribada de les vacunes al municipi en una entrevista a Ràdio Tàrrega, un fet que ha qualificat d’històric i de significatiu pas endavant per vèncer la pandèmia. En aquest sentit, també ha agraït la tasca del personal sanitari. Al mateix temps, ha reiterat la crida a la població per no abaixar la guàrdia i continuar extremant les mesures de precaució per frenar la pandèmia. La campanya de vacunació contra el coronavirus s’inicià el passat 27 de desembre. Les residències geriàtriques reben el vaccí en cas de ser classificades com a verdes, o sigui, sense cap cas actual de Covid-19.

De les 95 persones de la Llar d'Avis El Carme, s'ha vacunat tothom a excepció de 5 treballadors i 2 usuaris per diferents motius. O sigui, s’hi han administrat 88 vacunes. D’altra banda, a la Residència de Gent Gran Sant Antoni s’han vacunat 111 persones (65 usuaris i 46 treballadors) mentre que unes 9 persones han quedat excloses de la vacunació per diferents motius. En total, 199 persones han rebut la vacuna als dos centres geriàtrics de Tàrrega. Durant la jornada d’avui també es du a terme la vacunació de personal sanitari del CAP de Tàrrega.

  • Compartir a