Sou a: Inici / Notícies / Tàrrega lliura a domicili més de 1.500 mascaretes per a infants i adolescents

Tàrrega lliura a domicili més de 1.500 mascaretes per a infants i adolescents

Publicat el 29-04-2020
La Xarxa de Voluntariat, sota la coordinació de l’Ajuntament, s’encarrega de repartir aquest material d’autoprotecció confeccionat pel grup de cosidores · El formulari en línia continua obert per atendre noves sol·licituds
Tàrrega lliura a domicili més de 1.500 mascaretes per a infants i adolescents

Una de les voluntàries de Tàrrega repartint les mascaretes als domicilis

Tàrrega ha repartit a domicili més de 1.500 mascaretes per a infants i adolescents durant els últims cinc dies. Així, la capital de l’Urgell dona resposta a totes les famílies del municipi que fins ara han sol·licitat disposar gratuïtament d’aquest material d’autoprotecció. Es dona per finalitzada la distribució si bé el formulari en línia continua obert al web municipal per a rebre noves sol·licituds, que s’atendran de seguida. Les mascaretes es començaren a lliurar el passat dissabte, la vigília que entrés en vigor la possibilitat que els infants menors de 14 anys surtin a passejar al carrer durant una hora diària.

MascaretesEl grup de cosidores voluntàries creat per Cartaes, Associació Alba i La Soll ha confeccionat les mascaretes amb suport de l’Ajuntament, ens que també s’ha encarregat de preparar els lots i coordinar la distribució. La Xarxa de Voluntariat, que engloba més de 200 persones, ha lliurat les mascaretes a les cases evitant desplaçaments per part de les famílies. Les mascaretes de mides adaptades per a infants s’han fet de roba estampada amb dibuixos i de tres tipus diferents: de fins a 6 anys, de 7 a 13 anys i majors de 14 anys. També disposen d’una obertura a la part inferior per poder-hi adaptar un filtre protector i s’han entregat acompanyades d’un llistat de recomanacions d’ús.

Formulari on-line per sol·licitar les mascaretes per a infants i adolescents

Sortides al carrer - InfantsL’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha agraït una vegada més la col·laboració de la Xarxa de Voluntariat, que “des de l’esclat de la crisi sanitària ens fa costat de forma permanent per ajudar les persones més vulnerables i a la ciutadania en general”. També ha expressat l’agraïment al grup de cosidores, que en el decurs de les darreres setmanes ja han confeccionat amb la col·laboració de l’Ajuntament unes 5.000 mascaretes de talla d’adults, 100 bates i 40 gorros mèdics per a diferents col·lectius com el CAP de Tàrrega, residències, entitats, empreses, persones en situació de risc i població en general.

Des del passat 26 d'abril, de 9 del matí a 9 del vespre, els infants menors de 14 anys poden sortir de casa a passejar durant una hora diària acompanyats d’un adult fins a 1 km de distància del domicili. La persona adulta (progenitor, amb qui convisquin al domicili o persona a càrrec) podrà acompanyar fins a 3 menors. Durant el passeig s'ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers mínima de dos metres. Es recomana dur mascareta i queda prohibit accedir als parcs infantils. Es podran dur les seves pròpies joguines com patinets o pilotes. Els menors de 14 a 17 anys podran realitzar a l’exterior les activitats permeses als majors d'edat com anar a comprar aliments i productes essencials o passejar la mascota.

  • Compartir a