Patrimoni, Memòria Històrica, FiraTàrrega, Recursos Humans i Comunicació

Cal concertar cita prèvia
973 311 608 (Casa Consistorial)
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Patrimoni, Memòria Històrica, FiraTàrrega, Recursos Humans i Comunicació / Esdeveniments / Visita guiada al MUSEU TREPAT: Un viatge cap al passat industrial del territori

Visita guiada al MUSEU TREPAT: Un viatge cap al passat industrial del territori

Cada diumenge · A les 12 del migdia · Museu Trepat (av/Josep Trepat Galceran)
Quan 14/04/2024
de 12:00 a 14:00
On Museu Trepat (av/Josep Trepat Galceran)
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

El Museu Trepat, que preserva l'antiga fàbrica J. Trepat de Tàrrega, és un testimoni valuós de la mecanització del camp durant el segle XX. S’hi dissenyaven, fabricaven i comercialitzaven emblemàtiques màquines agrícoles com garbelladores, dalladores, lligadores,... Durant els anys trenta del segle XX es construïren tretze de les dinou naus actuals. Abans, l’empresa ja havia començat a funcionar des de l’any 1914 en uns petits tallers ubicats al nucli urbà. Fins a finals de segle van treballar-hi al voltant de 550 persones, que van fabricar unes 75.000 màquines.

Les naus i la cadena de producció, preservades amb molt bon estat, han estat museïtzades per l'Ajuntament de Tàrrega esdevenint un pol de referència per copsar la transició entre la fabricació artesanal i la industrialització contemporània. L’itinerari discorre per les zones de foneria, disseny i muntatge, sumant una superfície d’exposició de 2.500 m2. Durant el recorregut es poden contemplar màquines, eines i motllos a més d’audiovisuals que ajuden a interpretar el conjunt.

Visita guiada tots els diumenges, a les 12 del migdia, sense reserva prèvia

Per altres horaris, cal fer reserva prèvia al tel. 973 311 616 • 

Slide Cal Trepat

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a