Promoció Econòmica, Treball, Governació, Seguretat i Turisme

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Promoció Econòmica, Treball, Governació, Seguretat i Turisme / Notícies / Tàrrega culmina una nova fase de rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat

Tàrrega culmina una nova fase de rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat

Publicat el 25-03-2024
S’han dut a terme més tasques de pintura a l’exterior de l’immoble, el qual també es prepara per acollir les oficines de FiraTàrrega i un espai de residències creatives escèniques · A més de formar part del Museu Trepat, l’edifici també allotja de fa mesos l’alberg de pelegrins
Tàrrega culmina una nova fase de rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat

Aspecte actual de les façanes exteriors de l'edifici de Cal Trepat, coronades per les balustrades

L’Ajuntament de Tàrrega és a punt de culminar un nou lot de treballs de rehabilitació a l’antic edifici comercial i residencial del complex Cal Trepat (actual Museu Trepat). Aquests dies es duen a terme més tasques de pintura a les façanes i la barana de balustres, adjudicades a Tallers Vidal Amill per import de 20.318 euros (IVA inclòs). La intervenció completa el primer lot de tasques de pintura i paleteria que es va executar el desembre passat amb un pressupost de 42.664 euros.

Val a recordar que ja en el seu moment també es van invertir més de 400.000 euros en reformes estructurals de l’immoble evitant la seva degradació, mitjançant subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural. El conjunt arquitectònic, presidit per la Torre del Rellotge, ha fet així un important salt endavant en qualitat, tant pel que fa a imatge com a nous usos.

Fruit de la rehabilitació, i com ja es va informar, la planta baixa de l’edifici residencial ja va entrar en servei com a alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume i el Camí Ignasià, amb capacitat per a 14 places. Gestionat per l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme, l’alberg ha rebut vora un centenar de persones usuàries des de la seva entrada en funcionament el passat setembre. L’equipament ofereix habitacions amb lliteres, una cuina-menjador i serveis. Fer-hi nit té un cost de 10 euros per persona amb reserva prèvia al 973 311 608 o albergpelegrins@tarrega.cat.

Oficines de FiraTàrrega

I a partir d’ara, la part de l’immoble dedicada antigament a usos comercials acollirà un altre servei municipal: les oficines de FiraTàrrega. En aquest sentit, es preveu d’efectuar el trasllat durant els propers dies des de l’actual seu situada a la plaça de Sant Antoni.

A més de les oficines de gestió i programació del certamen, l’espai de Cal Trepat també acollirà residències creatives de companyies escèniques. Així, l’Ajuntament de Tàrrega prepara una nova fase de restauració de l’interior de les tres plantes de l’edifici residencial de Cal Trepat, on els artistes podran dur a terme processos de creació de noves propostes escèniques impulsades des de FiraTàrrega. La Junta de Govern Local ha adjudicat la redacció del projecte a Guitart Arquitectura per un import de 15.000 euros.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú assenyala que l’antiga fàbrica de Cal Trepat, “més enllà de museu, es consolida com a centre cultural i social gràcies als nous usos com a viver d’empreses, alberg de pelegrins, espai polivalent i seu de FiraTàrrega”. I afegeix: “tot plegat suposa una revitalització del complex alhora que garantim la conservació del patrimoni local”.

  • Compartir a