Promoció Econòmica, Treball, Governació, Seguretat i Turisme

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Promoció Econòmica, Treball, Governació, Seguretat i Turisme / Notícies / Tàrrega celebra la nova festa Llibrestiu amb parades al carrer i signatures d’escriptores de la ciutat

Tàrrega celebra la nova festa Llibrestiu amb parades al carrer i signatures d’escriptores de la ciutat

Publicat el 15-07-2021
Acció de la Regidoria de Promoció Econòmica, que s’uneix a una iniciativa que vol dinamitzar el sector del llibre durant les vacances estivals · El carrer del Carme, epicentre de les activitats

Tàrrega celebra avui dijous la primera edició de Llibrestiu, una nova festa cultural i comercial que vol promoure la compra de llibres i l’hàbit de la lectura durant les vacances estivals. La capital de l’Urgell, mitjançant la Regidoria de Promoció Econòmica, s’ha sumat així a aquesta iniciativa impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Catalunya. La resposta de la ciutadania a aquest “Sant Jordi d’estiu” ha estat molt satisfactòria i nombroses persones s’han acostat a les parades desplegades al carrer del Carme fins a les 10 de la nit.

Hi han participat establiments del sector com les llibreries Estel i Sauret; l’entitat Foment Tàrrega; i les escriptores targarines Montserrat Aloy, Montse Rubinat i Maria Carme Estadella, que han signat exemplars de les seves publicacions. La cita ha esdevingut una plataforma de promoció per a les esmentades autores de Tàrrega, que han tingut ocasió de conversar amb lectors de totes les edats i divulgar les seves creacions literàries, entre les quals figuren gèneres com la poesia o el conte.

D’altra banda, la Biblioteca Pública Germanes Güell ha acollit la presentació del llibre “L’univers divers” a càrrec de la seva autora, la docent i logopeda targarina Alba Bellart Castellví. És la primera obra editada per l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida - Fundació Dr. Pifarré per donar visibilitat, conscienciar i canviar la mirada vers les malalties minoritàries. La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha qualificat d’èxit l’estrena de Llibrestiu, “un esdeveniment que acosta el mon editorial al públic en plena temporada de vacances, quan es disposa de més temps per llegir”. Així mateix, no ha descartat de repetir la convocatòria l’any vinent.

Llibreestiu

  • Compartir a