Promoció Econòmica, Treball, Governació, Seguretat i Turisme

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Promoció Econòmica, Treball, Governació, Seguretat i Turisme / Notícies / El renovat arbre de Nadal de Tàrrega omple de llums i música la plaça Major

El renovat arbre de Nadal de Tàrrega omple de llums i música la plaça Major

Publicat el 05-12-2023
Tret de sortida a la campanya conjunta de Foment Tàrrega i la Regidoria de Promoció Econòmica per dinamitzar les compres de proximitat · Per cinquè any consecutiu la programació, que inclou una dotzena d'activitats, arrenca amb un espectacle d'encesa de llums a càrrec de Cruma
El renovat arbre de Nadal de Tàrrega omple de llums i música la plaça Major

El moment que s'ha encès l'arbre de Nadal de la plaça Major de Tàrrega, enguany totalment renovat

A Tàrrega ja es respira Nadal. El passat dissabte 2 de desembre la capital de l’Urgell va encendre l’enllumenat nadalenc amb un espectacle exclusiu de la mà de Cruma, escola de teatre creada a la capital de l'Urgell i gestionada per la companyia de teatre Emília Gargot. Foment Tàrrega, associació de comerços i serveis, va organitzar l’activitat amb suport de les regidories de Promoció Econòmica i Serveis Municipals. Com és habitual, la proposta escènica va culminar amb l’encesa de l’Arbre de Nadal, que s’ha renovat convertint-lo en un espectacle de llums i música en forma de ‘mapping’ LED.

L’empresa targarina Calidos ha aprofitat l’estructura de l’arbre i n’ha renovat la imatge alhora que s’hi han instal·lat elements que puguin fer-se visibles durant el dia. El transformat element decoratiu combina la màgia de la il·luminació amb la coordinació musical amb l’objectiu de ser una obra d'art interactiva. La proposta lumínica i sonora en què s’ha convertit l’arbre de Nadal de Tàrrega s’ha elaborat mitjançant la innovadora tècnica del 'pixel mapping' i es podrà contemplar fins al 7 de gener.

L’encesa de l’arbre ha posat punt final a l’espectacle ‘Els somnis de la llum’. En aquesta ocasió Cruma ha presentat un muntatge que recrea el món oníric que pot suggerir la llum. Un poètic espectacle farcit d’imatges que destaquen el poder màgic i suggeridor dels diversos tipus i intensitats de llum. Ha estat el cinquè cop que la capital de l’Urgell gaudeix d’un lluït inici de la campanya comercial de Nadal.

Després de la proposta escènica en què ha participat l’alumnat de l’escola, la benvinguda oficial a les festes ha culminat amb l’encesa de totes les lluminàries de Nadal al nucli urbà, de tecnologia LED de baix consum. Per quart any consecutiu, l’Ajuntament de Tàrrega assumirà de forma íntegra el cost del lloguer i instal·lació dels llums així com del corresponent consum energètic. Amb aquesta mesura, es vol contribuir des del consistori a enfortir l’activitat comercial en dates tan assenyalades.

>> Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç <<

Un calendari atapeït

Foment Tàrrega i la Regidoria de Promoció Econòmica han renovat la seva aliança a fi d’incentivar les compres de proximitat i dinamitzar els carrers comercials de la ciutat durant aquestes dates. Sota els lemes ‘Tàrrega està per menjar-hi sopes’, ‘Tàrrega està maca’, ‘Tàrrega és força’, ‘Tàrrega està en forma’ i ‘Tàrrega és tradició’, conjuntament han ideat una programació que inclou una dotzena de propostes, una de les quals és la 24a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, els dies 8, 9 i 10 de desembre al Pavelló del Club Natació.

Nadal Foment 01La regidoria de Promoció Econòmica proposa per al divendres dia 15 de desembre dues activitats gratuïtes. D’una banda, de 5 a 7 de la tarda, instal·larà a la plaça del Carme jocs gegants i un espai Montessori per a infants. De la mateixa manera, els petits podran gaudir d’un taller de caracterització infantil. Posteriorment, la plaça Major (19 h) acollirà un concert de Fauna. El grup ponentí fa parada així en la seva ruta per diverses poblacions de la plana de Lleida per presentar ‘El Nadal comença amb tu’.

Altres propostes per aquestes vacances seran la cantada de nadales a càrrec del cor de música tradicional Galindaina i Laverta, que tindrà lloc el divendres 22 de desembre a la tarda pels carrers comercials de Tàrrega. Així mateix, el dissabte dia 23 tindrà lloc la festa del Tió de Guixanet (18 h, plaça Major). Cal destacar que Foment Tàrrega tornarà a posat en circulació un trenet els dies 23 i 24 de desembre i 3 i 4 de gener pels carrers comercials. D’altra banda, un any més la ciutat rebrà la visita dels patges reials els dies 3 i 4 de gener a la Cambra del Comerç (de 17 a 20 h). Completen la programació, les propostes del Parc de Nadal, la visita de l’Home dels Nassos i la Cavalcada de Reis, en les quals s’està treballant.

Val a dir que Foment Tàrrega tornarà a posar en circulació la seva moneda, els fomentins, aquestes festes. Així, instal·larà a l’encreuament del carrer del Carme amb el carrer Santa Anna (pl. del Laberint) l’estand en el qual les persones compradores podran bescanviar els diners que acumulin amb les seves compres per fomentins. Foment repartirà 12.000 euros en aquestes monedes per fidelitzar la clientela que va posar en circulació per primer cop durant la campanya de Nadal del 2021-22. La campanya nadalenca impulsada per Foment Tàrrega i la Regidoria de Promoció Econòmica compta amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

  • Compartir a