Serveis Municipals, Medi Ambient, Transició Energètica i Aigua

Cal concertar cita prèvia
973 311 608 (Brigada Municipal)
Carrer del Prat, 12 (Brigada Municipal) · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Serveis Municipals, Medi Ambient, Transició Energètica i Aigua / Notícies / L’Ajuntament de Tàrrega utilitza aigua freàtica per netejar carrers i regar parcs i jardins arran de la sequera

L’Ajuntament de Tàrrega utilitza aigua freàtica per netejar carrers i regar parcs i jardins arran de la sequera

Publicat el 05-07-2023
Mesura d’estalvi de la Regidoria de Serveis Municipals que suposa una reducció important del consum d’aigua de boca · L’aigua freàtica s’extrau d’un pou municipal situat al Parc Esportiu
L’Ajuntament de Tàrrega utilitza aigua freàtica per netejar carrers i regar parcs i jardins arran de la sequera

La regidora de Serveis Municipals, Laia Recasens, amb operaris de la Brigada al pou del Parc Esportiu

L’Ajuntament de Tàrrega utilitza aigua freàtica des de fa uns dies per netejar carrers i regar parcs i jardins. La capital de l’Urgell estalvia així recursos hidràulics davant la greu situació actual de sequera. La capital de l’Urgell capta aquesta aigua d’un pou municipal situat al Parc Esportiu. Els vehicles de Serveis Municipals dotats amb cisterna i les màquines d’escombrar es desplacen fins aquest punt per carregar l’aigua, amb un volum estimat d’entre 10.000 i 15.000 litres cada dia.

“És una quantitat molt important que aconseguim estalviar de la xarxa de subministrament d’aigua de boca”, assenyala Laia Recasens, regidora de Serveis Municipals, Medi Ambient, Transició Energètica i Aigua. “L’aigua freàtica no potable és igualment útil per a la neteja viària i el reg de parcs i jardins públics. Amb el seu ús, la Brigada Municipal redueix notablement el consum d’aigua potable en temps de sequera”, apunta Laia Recasens.

Tàrrega ja utilitza habitualment l’aigua freàtica del pou del Pac Esportiu per irrigar la vegetació plantada a la llera del riu Ondara. Ara es fa extensiu a totes les zones de la ciutat pel que fa a tasques de neteja i reg.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega fa una crida a la ciutadania perquè es faci un ús responsable de l’aigua de boca. En aquest sentit, l’organització del Paupaterres ha adaptat les activitats infantils del PaupaKids del dissabte 15 de juliol eliminant les atraccions d’aigua.

  • Compartir a