Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient

serveis@tarrega.cat
Cal concertar cita prèvia
973 311 608 (Brigada Municipal)
Carrer del Prat, 12 (Brigada Municipal) · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient / Notícies / L’Ajuntament de Tàrrega inicia una campanya de sensibilització per no deixar voluminosos al carrer

L’Ajuntament de Tàrrega inicia una campanya de sensibilització per no deixar voluminosos al carrer

Publicat el 14-06-2018
Plafons informatius vora els contenidors recordant que els trastos vells s’han dipositar a la Deixalleria Municipal · També es dona a conèixer el servei de recollida a domicili que realitza l'empresa d'inserció social Cartaes

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat una campanya de sensibilització per evitar que s’abandonin objectes voluminosos a la via pública. La Regidoria de Serveis Municipals impulsa aquesta iniciativa després de detectar un augment del nombre d’andròmines deixades prop dels contenidors d’escombraries. Són conductes incíviques que embruten el carrer, dificulten sovint la mobilitat dels vianants i donen una mala imatge de la ciutat. Amb la voluntat de posar fi a la presència de voluminosos a la via pública, el consistori instal·la aquests dies plafons informatius prop de les illes de contenidors arreu del nucli urbà. Es tracta dels punts on es constata una major xifra d’andròmines abandonades.

Ubicació i horaris de la Deixalleria Municipal

Els plafons recorden als usuaris, amb to didàctic, que els trastos vells s’han de dur a la Deixalleria Municipal. En aquest sentit, s’informa sobre la ubicació de la deixalleria al Polígon Riambau i l’horari d’atenció al públic. Així mateix, es destaca que dipositar els voluminosos provinents de la llar en aquest equipament és gratuït. A més, en cas de no disposar de mitjans per desplaçar-se a la deixalleria, es dona a conèixer el servei de recollida a domicili de trastos vells que efectua Cartaes, empresa d’inserció que gestiona el servei. Els missatges de conscienciació plasmats en els plafons també es divulgaran a través del web municipal i les xarxes socials.

Crida al civisme

El regidor de Serveis Municipals, Josep Castelló, fa una crida al civisme per mantenir endreçada la via pública i no ocupar les voreres amb residus domèstics. També recorda que és prohibit deixar qualsevol tipus de deixalla fora dels contenidors ja que això pot generar problemes de salubritat. S'entén per voluminosos a mobles, electrodomèstics, matalassos, pneumàtics, bateries, pintures, olis, runes d’obra, restes de poda,... Dipositar aquests materials a la deixalleria és de franc si provenen de la llar. L’horari de la Deixalleria Municipal és de dilluns a dissabte, de 9h a 13h i de 16h a 19h. El telèfon del servei de recollida a domicili efectuat per CARTAES és 973 314 079.

  • Compartir a