Turisme, Desenvolupament Rural i Pobles

mcaus@tarrega.cat
Cal concertar cita prèvia
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Turisme, Desenvolupament Rural i Pobles / Notícies / Gran èxit del “Coneguem l’Urgell sense presses” a Tàrrega, amb una ruta guiada que congrega 150 persones

Gran èxit del “Coneguem l’Urgell sense presses” a Tàrrega, amb una ruta guiada que congrega 150 persones

Publicat el 18-03-2018
La visita, organitzada pel Consell Comarcal de l’Urgell amb suport de l’Ajuntament de Tàrrega, ha recorregut el nucli antic, el call jueu, el pou de gel i diversos espais museístics
Gran èxit del “Coneguem l’Urgell sense presses” a Tàrrega, amb una ruta guiada que congrega 150 persones

Foto de grup dels participants a la ruta, a la Plaça Major de Tàrrega

Tàrrega ha ofert avui una visita guiada pel seu patrimoni històric en el marc del cicle “Coneguem l’Urgell sense presses”, proposta de descoberta de la comarca que ha congregat fins a 150 persones. La ruta ha donat a conèixer indrets emblemàtics de la ciutat fent parada en diversos vestigis històrics, equipaments museístics i exposicions. L’activitat ha estat organitzada pel Consell Comarcal de l’Urgell amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega i el Museu Comarcal de l’Urgell.

L’itinerari s’ha iniciat a la plaça Major, on els visitants han estat rebuts per l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; la consellera comarcal de Benestar Social, Maria Teresa Pallàs; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i la regidora de Turisme, Mireia Caus; els quals han agraït la bona resposta a la convocatòria.

Els tècnics del Museu Comarcal de l’Urgell s’han encarregat de comentar curiositats sobre els racons més representatius del nucli antic i el barri jueu medieval. El grup també ha fet parada al pou de gel, dipòsit soterrat del segle XVII on es guardava el glaç destinat a la conservació d’aliments i usos terapèutics. Al Museu Comarcal de l’Urgell s’ha pogut contemplar la mostra antològica d’escultura de l’artista targarí Antoni Boleda i l’exposició permanent “Tragèdia al Call – Tàrrega 1348”, que mostra el llegat del passat jueu de la vila i significatives obres d’art medieval. Al mateix edifici els participants també han recorregut les Sales Nobles de Cal Perelló, valuós testimoni de la  vida de les classes benestants dels segles XVIII i XIX.

  • Compartir a