Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme

urbanisme@tarrega.cat
Dimarts i dijous, de 8:30 h a 14:30 h (cal concertar cita prèvia)
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme / Events / Exposició: "ALGORITMES FIRALS" de PILAR ROSADO (fotomosaic d'imatges de FiraTàrrega)

Exposició: "ALGORITMES FIRALS" de PILAR ROSADO (fotomosaic d'imatges de FiraTàrrega)

Fins al divendres 4 d'octubre · Arxiu Comarcal de l’Urgell (Carrer de Les Sitges)
Quan 16/09/2019 a 10:00 a
04/10/2019 a 14:00
On Arxiu Comarcal de l’Urgell (Carrer de Les Sitges)
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Expo Pilar Rosado


L’Arxiu Comarcal de l’Urgell (ACUR) exhibeix un fotomosaic gegant d'imatges recopilades sobre FiraTàrrega des dels seus inicis l’any 1981 fins a l’edició del 2018. Titulat ‘AlgoRitmes firals’, és un treball innovador d’investigació arxivística que ha realitzat l’artista Pilar Rosado (Sant Boi de Llobregat, 1965). L’autora ha fet una selecció de 16.000 imatges provinents dels fons documentals de FiraTàrrega i l’ACUR, i les ha ordenades al mosaic mitjançant algoritmes de visió artificial. La disposició de les fotografies es regeix per criteris de contingut visual, agrupant les més similars i aïllant les més singulars. El resultat, segons l’autora, “és un mapa visual que estableix els patrons iconogràfics del certamen targarí durant 38 anys d’història”.

Pilar Rosado, que és artista resident a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, sosté que el seu treball “il·lustra com seran les futures grans col·leccions d’imatges, les quals seran catalogades i ordenades per algoritmes de visió artificial”. La intenció de l’autora és també proporcionar un nou punt de vista que faci reflexionar l’espectador sobre les convencions de la mirada.

L’obra ‘AlgoRitmes firals’ s’ha realitzat aquest estiu a Tàrrega en el marc del programa de residències de creació de l'ACUR, en el qual ha participat Pilar Rosado. És una iniciativa única al país que dona suport a artistes i investigadors perquè creïn i reflexionin des de qualsevol disciplina de les ciències o la creació artística al voltant dels documents i els arxius. Els objectius són fomentar la investigació artística i la producció en un arxiu públic; contribuir a la promoció artística relacionada amb la interpretació dels documents; enriquir l'experiència per a l'artista i la ciutat amfitriona; i obrir un nou camp d’enfocament transdisciplinari dels arxius.

HORARIS: De dilluns a divendres, de 10 a 14 h.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a