Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme

urbanisme@tarrega.cat
Dimarts i dijous, de 8:30 h a 14:30 h (cal concertar cita prèvia)
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme / Events / Exposició: "SE’N PARLAVE... I N’HI HAVIE · BRUIXERIA A LES TERRES DE PONENT I PIRINEU" (treball de recerca etnogràfica)

Exposició: "SE’N PARLAVE... I N’HI HAVIE · BRUIXERIA A LES TERRES DE PONENT I PIRINEU" (treball de recerca etnogràfica)

Fins al diumenge 24 de novembre · Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)
Quan 19/10/2019 a 11:00 a
31/10/2019 a 21:00
On Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Mostra itinerant sobre el fenomen de la bruixeria al Pirineu i Ponent, produïda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. El treball és fruit d’una recerca duta a terme entre els anys 2015 i 2017 que aborda la bruixeria com a fenomen social i científic. L’estudi ha estat coordinat per l’historiador Pau Castell amb un ampli equip d’antropòlogues i investigadors. D’entre les conclusions, se n’extreu que alguns dels primers judicis europeus sobre bruixeria van ser al Pirineu i que les dones acusades de bruixeria a Catalunya eren assenyalades pels seus veïns i no per la Inquisició.

Exposició Bruixeria

L’exposició combina les dues vessants històrica i etnològica. S’hi poden escoltar àudios de persones que han viscut el fenomen de la bruixeria en primera persona. També es poden trobar objectes utilitzats per protegir-se com ara cremalls i amulets. La recerca ha estat possible gràcies al suport de l’Institut Ramon Muntaner del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i diferents museus de la xarxa, que han permès fer un primer recull de material oral i històric. Oberta fins al 24 de novembre.

HORARIS
· De dilluns a divendres, de 12 a 14 h. · Dijous i divendres, també de 19 a 21 h.
· Dissabtes, d’11 a 14 h i de 19 a 21 h.
· Diumenges i altres festius, d’11 a 14 h.

Activitats Bruixeria

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a