Urbanisme

Dimarts i dijous, de 8:30 h a 14:30 h (cal concertar cita prèvia)
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Urbanisme / Notícies / El Departament de Territori inicia les obres de construcció de la nova estació d'autobusos de Tàrrega

El Departament de Territori inicia les obres de construcció de la nova estació d'autobusos de Tàrrega

Publicat el 16-10-2023
L'Ajuntament habilita alhora una nova àrea d'estacionament prop de la via del tren, al carrer del Mestre Amigó, en substitució del pàrquing situat als antics molls ferroviaris, on s'ubicarà la futura infraestructura
El Departament de Territori inicia les obres de construcció de la nova estació d'autobusos de Tàrrega

Els treballs de construcció suposen una inversió de 3,5 milions d'euros

El Departament de Territori, a través d'Infraestructures de la Generalitat, ha iniciat aquesta setmana les obres de construcció de la nova estació d’autobusos de Tàrrega. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha habilitat una nova zona d’estacionament gratuït per a vehicles per tal de substituir el pàrquing vora la via de tren, els terrenys del qual queden afectats pel projecte de construcció de la nova infraestructura. La nova àrea d’estacionament s’ha habilitat al número 22 del carrer del Mestre Amigó, també a pocs metres de l’estació de tren.

Aparcament Mestre Amigó

De 2.500 metres quadrats de superfície, el solar habilitat al carrer del Mestre Amigó té capacitat per a mig centenar d’automòbils. El consistori ha signat un contracte de comodat amb els propietaris del solar per poder-lo destinar a aparcament públic de vehicles. El punt d’entrada i sortida al recinte s’ha habilitat des del carrer del Mestre Amigó.

Construcció de la nova estació de bus

L'empresa Contratas Vilor SL s’ha adjudicat el projecte de construcció de la nova estació de bus de Tàrrega per un import de 3.528.549 euros (IVA inclòs), finançats pel Govern català a través dels fons europeus Next Generation. Els treballs tenen un termini d'execució de 18 mesos. Les instal·lacions s'aixecaran a la banda nord de les vies, al carrer Santes Espines (als antics molls ferroviaris), de manera que potenciarà la intermodalitat bus-tren. Es preveu que rebi unes 113.000 persones usuàries de la dotzena de línies que tenen parada a la capital de l’Urgell.

L’estació constarà d’una platja de set andanes per a l’estacionament d’autobusos i una edificació de planta baixa per a donar servei a les persones usuàries. El tret més destacable és que l’edificació estarà semisoterrada, de tal manera que la seva coberta s’urbanitzarà per crear un nou espai públic a nivell del carrer de les Santes Espines.

La parcel·la on es farà realitat el projecte, cedida pel consistori targarí, té una superfície total de 4.600 m2. La capital de l'Urgell disposa actualment d’una estació de busos al carrer Migdia, que quedarà fora de servei un cop es posi en funcionament la nova infraestructura.

  • Compartir a