Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge / Notícies / Tàrrega aplega més de 2.200 infants a "La Festa dels Poca-soltes!" del Carnestoltes Infantil

Tàrrega aplega més de 2.200 infants a "La Festa dels Poca-soltes!" del Carnestoltes Infantil

Publicat el 08-02-2024
CRUMA ofereix un espectacle de gran format amb alumnes de totes les escoles de la capital de l'Urgell però també de Vilagrassa i Ciutadilla a Can Colapi · La celebració prosseguirà divendres a la tarda (18 h) amb una cercavila i una xocolatada solidària que, en cas de pluja, es traslladaran a l'Espai MerCAT
Tàrrega aplega més de 2.200 infants a "La Festa dels Poca-soltes!" del Carnestoltes Infantil

Imatge de la "Festa dels Poca-soltes" al Camp dels Escolapis

Tàrrega ja està immersa en la festa més esbojarrada de l'any, que té lloc del 7 a l'11 de febrer sota l'organització de l'associació Agrat amb la complicitat de CRUMA Taller, les regidories de Cultura, Promoció Econòmica i Educació de l'Ajuntament de Tàrrega, Agenta, Foment Tàrrega i el Centre Cultural de Tàrrega. Per quart any consecutiu, el Carnestoltes Infantil ideat per CRUMA tindrà La Toltes com a protagonista. Enguany, però, amb més diversitat d’actes que mai per tal que arribi a tothom. El taller d'arts escèniques de la capital de l'Urgell ha pensat una celebració amb presència al carrer, als centres educatius i l'etorn digital.

El plat fort del Carnestoltes Infantil va arribar ahir dijous al matí al Camp dels Escolapis, que es va convertir novament en una festa multitudinària amb tots els alumnes des d'I3 fins a 6è de Primària dels centres educatius de la capital de l'Urgell però també de les poblacions veïnes de Vilagrassa i Ciutadilla. Val a dir que la celebració s'ha avançat 24 hores davant la previsió de pluja per divenders al matí. CRUMA va oferir un gran espectacle en horari lectiu, en el qual tots els infants de Tàrrega van gaudir del Carnestoltes Infantil. Una nova aventura del personatge emblemàtic de la festa, La Toltes, els seus acompanyants, Els Poca-Soltes, i de l’antagonista més avorrit, El Grizz. Es tracta d'un esdeveniment organitzat per CRUMA conjuntament amb la Regidoria de Cultura i el Pla Educatiu d'Entorn (PEE) de Tàrrega, a més de la implicació de tots els centres educatius.

Visita a les llars d'infants

Els més petits de la ciutat també celebren el Carnestoltes Infantil a través d’una visita de La Toltes i Els Poca-soltes a les quatre llars d’infants de la ciutat durant els matins de dimecres 7 i divendres 9 de febrer.

La celebració de la versió infantil del Carnestoltes s'allargarà fins divendres 9 de febrer a la tarda. A les 6 de la tarda serà el moment de celebrar el Carnestoltes Infantil en família amb una cercavila organitzada per la Regidoria de Cultura que anirà de la plaça del Carme fins a la Plaça Major. Com no podia ser d'una altra manera, comptarà amb la presència de La Toltes i l'animació del grup La Cremallera. L’acte acabarà amb una xocolatada solidària i cantant i ballant la cançó de La Toltes. Val a dir que, en cas de pluja, ambdues activitats es traslladaran a l'Espai MerCAT.

ComerçToltes

Val a dir que aquesta cercavila també marcarà el tret de sortida al ComerçToltes, el concurs de disfresses i decoració d'aparadors que organitza la Regidoria de Cultura. Entre els establiments que participin hi haurà tres premis consistents en falques publicitàries a l'emissora municipal Ràdio Tàrrega. Divendres a la tarda es convidarà els assistents a la rua a visitar les botigues participants mentre que el jurat les visitarà l'endemà al matí.

>> Més informació del Carnestoltes 2024 aquí <<

Carnestoltes 2024

  • Compartir a