Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge / Notícies / Tàrrega commemora el Dia Mundial del Poble Gitano amb un concert de Rumba Nois i Els Carrinclons

Tàrrega commemora el Dia Mundial del Poble Gitano amb un concert de Rumba Nois i Els Carrinclons

Publicat el 07-04-2024
La cita, emmarcada també dins el cicle Tàrrega Sona, ha omplert de públic la plaça de Sant Antoni, al nucli antic · La programació musical de la Regidoria de Cultura continuarà el diumenge 14 d'abril al Teatre Ateneu amb el cantautor targarí Xavier Ribalta
Tàrrega commemora el Dia Mundial del Poble Gitano amb un concert de Rumba Nois i Els Carrinclons

Un moment de l'actuació del mític grup Rumba Nois a la plaça de Sant Antoni

Tàrrega ha celebrat avui diumenge, i per tercer any consecutiu, el Dia Internacional del Poble Gitano, que es commemora cada 8 d’abril. La capital de l’Urgell referma així el seu compromís en favor de la tolerància i en contra de la discriminació, el racisme i l’anomenat “antigitanisme”. Com ja és costum, la Regidoria de Cultura ha programat un concert de rumba, gènere musical originari de la comunitat gitana catalana, al nucli antic de la ciutat. La plaça de Sant Antoni s’ha omplert així de públic per gaudir d’aquesta amena cita musical que ha tingut enguany com a protagonistes les agrupacions Rumba Nois i Els Carrinclons.

La cita, que també ha format part del cicle Tàrrega Sona 2024, ha fet vibrar les persones assistents amb els característics ritmes de la rumba i grans clàssics versionats de Peret o Los Amaya. Rumba Nois, referents dels anys 90, s’han retrobat per reivindicar l’essència del gènere i retre tribut a les seves arrels culturals. Prèviament, han actuat Els Carrinclons, amb accent targarí i formada per Carlitos Miñarro, Enric Santiago, Roger Lozano i Jordi Argilés.

Val a dir que com a activitat complementària, fins al 13 d’abril, es pot consultar el fons de llibres sobre la cultura del poble gitano existent a la Biblioteca Pública Germanes Güell de la ciutat. Així mateix, el balcó de la Casa Consistorial llueix la bandera romaní com a signe de reivindicació del llegat del poble gitano.

Concert de Xavier Ribalta

La programació del Tàrrega Sona 2024 continuarà el diumenge 14 d’abril amb un concert del cantautor targarí Xavier Ribalta, que torna a la seva ciutat per celebrar el 60è aniversari de trajectòria artística. I ho fa amb una experiència desafiant: reunir cançons en català, castellà, eusquera, gallec i bable des de l'admiració i el respecte.

El repertori constarà de 16 peces d’autors com Raimon, Paco Ibáñez, Aute, Labordeta o Maria del Mar Bonet. La proposta forma part del Festival Barnasants, dedicat a la cançó d’autor, i presenta Xavier Ribalta acompanyat per músics del territori: Ramon Andreu (direcció i piano), Xesco Grau (flauta travessera) i Eduard Boleda (viola). La cita és a les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu. Preu: 10 euros. Venda a la Botiga del Museu (carrer Major, 11) i a www.culturatarrega.cat. També al Teatre Ateneu des d'una hora abans de l’espectacle.

>> Consulta tota la programació del Tàrrega Sona aquí <<

Tàrrega Sona 2024

  • Compartir a