Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge / Notícies / La Festa Major de Tàrrega viu una lluïda jornada de cultura popular en honor a les Santes Espines

La Festa Major de Tàrrega viu una lluïda jornada de cultura popular en honor a les Santes Espines

Publicat el 13-05-2023
El Seguici Festiu i els balls tradicionals de l'Eixida omplen de color la plaça Major amb elevada assistència de públic · Aquest vespre es viurà al moment àlgid de la celebració amb la Nit del Tararot
La Festa Major de Tàrrega viu una lluïda jornada de cultura popular en honor a les Santes Espines

Tàrrega hem viscut el primer esclat de cultura popular d'aquest dissabte de Festa Major amb l'Eixida

L’ampli ventall de cultura popular esdevé, un any més, un dels protagonistes indiscutibles de la Festa Major de Tàrrega. Avui dissabte, jornada en què la capital de l’Urgell ha honorat les Santes Espines, s’ha celebrat l’Eixida, trobada que aglutina els balls tradicionals de la ciutat. Malgrat estar pendents del temps, la plaça Major ha tornat a aplegar un nombrós públic per assistir a un dels moments més esperats de la celebració, que han encapçalat l’Àliga, element solemne del bestiari, i la dansa de l’Eixida, que ha obert l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i l’actual consistori.

Les actuacions s’han completat de la mà de l’Esbart Albada, la Fal·lera Gegantera, les Gitanes de La Soll, Arquets, Nans, Cavallets, La Verreta i Lo Tossino. La música ha anat a càrrec de la Cobla Tàrrega, La Follia i Grallers el Tararot. Tot plegat ha anat precedit per la Processó de les Santes Espines i el Seguici Festiu, que ha viscut el moment emblemàtic quan el vicari general del Bisbat de Solsona, Marc Majà, ha submergit les relíquies en aigua per invocar la pluja al peu de la creu gòtica de la plaça Major.

>> Més informació a: www.culturatarrega.cat/festamajor <<

L’esclat de cultura popular de la jornada de dissabte s’arrodonirà amb l’esbojarrada cercavila del CorreTossino de l’Associació Guixanet (17:30h, des del Parc de Sant Eloi); l’actuació dels infants dels Diables de BAT i la Colla Infantil de Diables de l’Hospitalet de l’Infant (19:30h, al carrer Migdia); el correfoc que oferiran la secció d’adults d’ambdues agrupacions (23:15h), el qual esdevindrà el colofó de la Nit del Tararot, espectacle visual de gran format que aplegarà la participació directa de més de 700 persones (22h).

Tret de sortida a la gira de la Dharma

D’altra banda, la música també és protagonista aquest dissabte de Festa Major a Tàrrega. La vetllada es coronarà a la plaça de les Nacions sense Estat amb un doble concert de luxe amb la Companyia Elèctrica Dharma i La Fúmiga (23:45h). La mítica formació fundada pels germans Fortuny ha escollit Tàrrega com a primera parada de la gira que els portarà arreu de Catalunya per commemorar mig segle de carrera musical. La Dharma repassarà el seu conegut repertori i arribarà a Tàrrega oferint la seva millor versió amb tota la seva característica energia folk-rock i les cançons més exitoses i emblemàtiques de la seva fèrtil discografia.

Per la seva part, els valencians La Fúmiga s’han erigit en una de les bandes de ritmes festius més aplaudides dels Països Catalans. Ara arrasen amb el seu darrer treball, Fotosíntesi, que tornaran a interpretar a la capital de l’Urgell tot homenatjant els 25 anys del Paupaterres. El colofó de la nit el posarà Luara Bearka, una jove DJ apassionada per la música.

  • Compartir a