Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge / Notícies / El Parc de Nadal de Tàrrega manté l'èxit d'assistència en la 37a edició

El Parc de Nadal de Tàrrega manté l'èxit d'assistència en la 37a edició

Publicat el 05-01-2024
Mig miler d'infants han gaudit cada dia de les propostes lúdiques, formatives i culturals que han omplert la plaça de les Nacions Sense Estat i espais adjacents al llarg de cinc jornades · La Regidoria de Cultura destaca la bona resposta de la ciutadania i posa en valor les actuacions musicals programades
El Parc de Nadal de Tàrrega manté l'èxit d'assistència en la 37a edició

Infants jugant amb les propostes de Tombs Creatius aquest dijous a Tàrrega

El Parc de Nadal de Tàrrega ha tancat la 37a edició amb una valoració molt positiva tant pel que fa a l’alta afluència de públic com a la qualitat de les propostes que han integrat la programació, que des de fa tres edicions combina activitats a cobert i l’aire lliure. La Regidoria de Cultura ha comptabilitzat un total de 8.500 visites entre petits, joves i adults acompanyants al llarg de les cinc jornades en les quals s’ha desenvolupat l’activitat (una menys que l’any passat). En relació a l’anterior edició, el saló de la infància de la capital de l’Urgell ha mantingut l’èxit de convocatòria, tornant a esdevenir una de les principals cites del calendari de festes al territori. Cada dia una mitjana de 560 infants ha gaudit de les propostes que oferia el Parc, entre les quals per primera vegada hi havia actuacions musicals en directe

El regidor de Cultura, Miquel Nadal, afirma que “hem apostat per una programació adreçada a infants i joves de qualitat i per diversificar el ventall de propostes que poden trobar en un esdeveniment plenament consolidat en el calendari com és el Parc de Nadal de la nostra ciutat, tal com avalen les xifres d’assistència. Per això, a banda d’activitats lúdiques i tallers de tota mena enguany també hem inclòs música en directe amb formacions com Saxonara, Sound de Secà o la Companyia Roger Canals”.

Des del passat 27 de desembre i fins al dijous 4 de gener, la Regidoria de Cultura ha ofert a infants, joves i famílies una trentena d’activitats amb tallers, atraccions, circ, jocs gegants, demostracions de cultura popular, un circuit de karts i un altre per a bicicletes repartits entre el Reguer, l’Hort del Barceloní, l’Espai MerCAT la Sala Marsà, el Consell Comarcal de l’Urgell i la plaça de les Nacions Sense Estat.

Un dels plats forts del saló infantil ha tornat a ser estat el gran circuit d’aventura habilitat al parc del Reguer, que incloïa una tirolina d’anada i tornada. Justament aquesta ha estat una de les propostes que més èxit ha tingut entre els assistents, així com els circuits de bicicletes i vehicles elèctrics instal·lats a la plaça de les Nacions Sense Estat, que en aquesta ocasió ha tingut en compte els infants de menys edat. Val a dir que el circuit romandrà accessible fins el proper dia 8 de gener per tal que infants i joves en puguin gaudir lliurement.

Altres al·licients del 37è Parc de Nadal han estat tallers de tota mena, que enguany tenien voluntat de fomentar el reciclatge i la reutilització d’objectes, el passatge del terror organitzat pels joves de l’Agrupament Escolta de Tàrrega, les mostres de cultura popular que han ofert la Fal·lera Gegantera o l’Esbart Albada o les atraccions instal·lades a l’Hort del Barceloní així com les actuacions en directe, entre altres. Com ja és tradició, una demostració del grup de Diables infantils de BAT ha posat el punt final a aquesta edició del saló de la infància de la capital de l’Urgell.

D’altra banda, l’ambient nadalenc a Tàrrega aquests dies s’ha arrodonit amb el lliurament de cartes als Patges Reials, iniciativa organitzada per Foment en el marc de la campanya de Nadal, que compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica. Així doncs, les tardes del dimecres 3 i dijous 4 la Cambra de Comerç ha acollit desenes i desenes d’infants que han entregat als emissaris dels Reis d’Orient les seves peticions així com claus velles de casa seva per tal de forjar la clau de la ciutat.

  • Compartir a