Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Esdeveniments / Exposició d'art conceptual: "LO PAÍS DE MAIALUSSA" dels lleidatans CARLES HAC MOR (text), ÀNGEL JOVÉ (foto) i BENET ROSSELL (vídeo)

Exposició d'art conceptual: "LO PAÍS DE MAIALUSSA" dels lleidatans CARLES HAC MOR (text), ÀNGEL JOVÉ (foto) i BENET ROSSELL (vídeo)

Fins al diumenge 3 d'octubre · Sala Marsà (Carrer de La Vilanova)
Quan 17/09/2021 a 19:00 a
03/10/2021 a 21:00
On Sala Marsà (Carrer de La Vilanova)
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

La Sala Marsà de Tàrrega acull l’exposició “Lo país de Maialussa”, la qual romandrà oberta fins al 3 d’octubre i que, per tant, es podrà visitar durant la celebració de FiraTàrrega. La mostra recull el treball que l’any 1989 van realitzar els reconeguts artistes lleidatans Carles Hac Mor (1940-2016), Àngel Jové (1940) i Benet Rossell (1937-2016) en el decurs d’un viatge de deu dies de durada per paratges secans de les comarques de les Garrigues, el Segrià, el Baix Cinca, el Matarranya i l’Urgell. L’objectiu era fer-hi recerques d’antropologia, etnografia i lingüística de caire artístic, literari i videogràfic. El resultat va culminar amb la descoberta de l’anomenat Lo País de Maialussa, “un territori imaginari i bastit damunt un canemàs que limita al nord amb Mític, al sud amb Líric, a Ponent amb Art, a l’est amb el Metafísic i al centre hi té la Bellesa”, segons van descriure els mateixos autors.

La mostra que la Regidoria de Cultura presenta ara a la Sala Marsà exhibeix alguns elements que van recollir els protagonistes al llarg d’aquesta recerca identitària, com si fos un quadern de bitàcola. El treball es vertebra en textos de Carles Hac Mor, una setantena de fotografies en format “polaroid” d’Àngel Jové i enregistraments audiovisuals de Benet Rossell, posant de relleu l’obra de tres autors exponents de l’art conceptual contemporani. En aquest sentit, l’exposició apropa per primera vegada al públic un vídeo inèdit realitzat per Benet Rosell, de setze hores de duradaD’altra banda, la Regidoria de Cultura també publicarà un catàleg de la mostra que veurà la llum en el marc de la Col·lecció Natan, editada pel consistori.

Carles Hac Mor

HORARIS
· Dijous i divendres: de 19 a 21 h.
· Dissabtes i diumenges (i altres dies festius): de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.

  • Compartir a