Com a novetat, el Galacticat estrena la secció documental amb el corresponent premi, que s’afegirà a la dels llargmetratges i el Galacticurt. A les seccions paral·leles, es projectaran pel·lícules clàssiques relacionades amb el motiu de la bruixeria com ‘Una bruja novata’ (1971) o ‘Conan el Bàrbar’ (1982) i també rareses com la italiana ‘La maschera del demonio’ (1960) i la sueca ‘Häxan - La brujería a través de los tiempos’ (1922), que compleix un segle des de la seva estrena.

Primera Trobada de Talent

El festival targarí també acollirà per primera vegada una "trobada de talent": una reunió on directors i guionistes presentaran els seus primers projectes a productores i distribuïdores del món del cinema per mirar de tirar-los endavant. El Galacticat organitza aquesta nova activitat de la mà del productor Jaime Arnaiz i amb la col·laboració de l'associació de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC). També s'organitzarà una visita als guionistes i directors novells per diferents indrets de Ponent per mostrar-los possibles escenaris de rodatge.

Activitats paral·leles: GalacticGames i projeccions al carrer

La 9a edició del Galacticat també comptarà amb una secció dedicada als videojocs: la GalacticGames, organitzada conjuntament amb l'Associació Ragnarok. Tindrà lloc divendres a la nit i dissabte a la tarda a l'avinguda de Catalunya, davant Cinemes Majèstic. S'hi jugarà a videojocs relacionats amb el terror i la fantasia. Com ja és costum, també es faran projeccions de curtmetratges pels carrers de Tàrrega: de dilluns a dijous a la terrassa de l’Ateneu i a la plaça dels Albers i divendres i dissabte a l’avinguda Catalunya, davant Cinemes Majèstic.