Cultura, Participació i Pobles

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / La Flama del Canigó il·lumina la festa de Sant Joan a Tàrrega

La Flama del Canigó il·lumina la festa de Sant Joan a Tàrrega

Publicat el 23-06-2022
El foc arriba a la plaça del Carme de la mà de la Penya Pedal de Bellpuig en un acte arrodonit amb les sardanes de la Cobla Tàrrega i la pirotècnia del Grup Infantil de Diables de BAT · Organitzada per Agenta i la Regidoria de Cultura, la revetlla recupera el seu format habitual
La Flama del Canigó il·lumina la festa de Sant Joan a Tàrrega

La rebuda de la Flama del Canigó ha tornat enguany al seu lloc de costum, la plaça del Carme

En el seu periple per les terres de Lleida, la Flama del Canigó s’ha aturat un any més a Tàrrega per exalçar la gran festa en honor dels Països Catalans. La capital de l’Urgell s’ha mantingut fidel a la tradició de Sant Joan i ha ofert avui dijous una lluïda rebuda institucional al foc dut des de Puigcerdà pels ciclistes de la Penya Pedal de Bellpuig. Els actes han retornat enguany al seu escenari habitual, la cèntrica plaça del Carme, després de dos anys celebrant-se en espais alternatius per adaptar l’activitat a la situació de pandèmia.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, han rebut la Flama del Canigó, símbol d’unió entre els territoris de parla catalana. Vílchez ha estat l’encarregat d’encendre el peveter i de llegir el Manifest al peu del Monument als Països Catalans. El text, enguany obra de l’activista cultural i editor Eliseu Climent, arrenca amb aquest paràgraf: “Som llengua i foc. De llengua, en tenim una, nacional i innegociable; la que ens uneix i ens identifica: el català de base que fonamenta la nostra cultura, que vehicula les nostres idees, que dona forma als nostres ideals i que es ramifica en una multitud de fórmules locals que l’endolceixen i el fan ric”. El públic també ha gaudit de l’actuació pirotècnica del Grup Infantil de Diables de BAT i d’una ballada de sardanes amb la Cobla Tàrrega.

La celebració de la nit més curta i màgica de l’any, organitzada conjuntament per Agenta i la Regidoria de Cultura, ha recuperat del tot la normalitat a Tàrrega, amb el sopar popular i els concerts al Camp dels Escolapis. Alhora s’ha celebrat la tercera edició de la “Baixada de Falles de Secà” (que recreen el descens de teies típic del Pirineu), l’encesa de la gran foguera, el sopar popular i la música en viu de Good Rockin' Tonight, Cronopios i DJ Sega.

D’altra banda, la Policia Local ha reforçat la vigilància amb dispositius especials arreu de la ciutat i, en especial, al Parc de Sant Eloi i el seu entorn. En aquesta zona verda municipal, de 17 hectàrees d’extensió, està prohibit de tirar petards. A més, també està prohibit de llençar material pirotècnic a menys de 500 metres de les zones boscoses. L’Ajuntament de Tàrrega ha fet una crida a la prudència a través de les xarxes socials a l’hora de fer ús de petards i material pirotècnic.

Sant Joan 2022

  • Compartir a