Governació, Seguretat i Promoció Econòmica

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Governació, Seguretat i Promoció Econòmica / Notícies / Èxit de la represa de la Firacóc de Tàrrega, que iguala el nombre de visitants d'edicions anteriors a la pandèmia

Èxit de la represa de la Firacóc de Tàrrega, que iguala el nombre de visitants d'edicions anteriors a la pandèmia

Publicat el 15-05-2022
El certamen, celebrat a l'Espai MerCAT, manté el seu poder de convocatòria i l'elevada xifra de vendes
Èxit de la represa de la Firacóc de Tàrrega, que iguala el nombre de visitants d'edicions anteriors a la pandèmia

Les autoritats van saludar els expositors que participen a la Firacóc 2022 durant la inauguració celebrada dissabte a la tarda

Tàrrega ha tornat a posar en valor la producció de fleca artesanal gràcies a la Firacóc 2022, l’apartat gastronòmic de la Festa Major. Una vintena d’expositors amb una cinquantena de varietats de coques de recapte s’han aplegat durant aquest cap de setmana a l’Espai MerCAT. El certamen ha mantingut el seu poder de convocatòria i ha recuperat el volum de públic de les edicions prepandèmia. La Firacóc 2022 – 34è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, certifica la seva condició de gran aparador al servei dels forners del territori, els quals donen a conèixer a la capital de l’Urgell les seves receptes i especialitats.

La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha manifestat que des del consistori “estem molt contents tant per haver pogut recuperar el format tradicional de la Firacóc com per la fantàstica resposta del públic”. “Tant és així, que molts dels expositors participants van esgotar el producte que duia a la fira en la primera jornada i ha hagut de tornar-ne a fer per al segon dia”, ha afegit Robert.

A banda de les varietats tradicionals del cóc urgellenc elaborades amb llonganissa o arengada, la Firacóc també ha donat espai a elaboracions que incorporen ingredients singulars alhora que oferia al públic altres especialitats de fleca dolça i salada com orelletes, bunyols, coca o panadons. Alhora, han estat diversos els forners que han aprofitat el certamen per donar-hi a conèixer les seves noves receptes de coques salades. En aquesta ocasió, els expositors han procedit de Bellcaire d’Urgell, Bellpuig, Bellvís, La Fuliola, Lleida, Mollerussa i Menorca. En general, la satisfacció per les vendes ha estat generalitzada, com ja és habitual a la Firacóc. De fet, una àmplia majoria de forners repeteixen a Tàrrega des de fa anys.

A la programació de l’esdeveniment, que compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, no han faltat els tallers familiars del Petit Obrador, en què mig centenar llarg d’infants han tingut ocasió d’aprendre nocions bàsiques per fer coca o galetes.

  • Compartir a