Promoció Econòmica, Treball, Governació, Seguretat i Turisme

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Promoció Econòmica, Treball, Governació, Seguretat i Turisme / Notícies / Tàrrega celebra amb èxit la Firacóc 2024, que es referma com a plataforma de la fleca artesana

Tàrrega celebra amb èxit la Firacóc 2024, que es referma com a plataforma de la fleca artesana

Publicat el 12-05-2024
La proposta gastronòmica de la Festa Major, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica a l'Espai MerCAT, registra una elevada xifra de vendes i incorpora productes per a celíacs
Tàrrega celebra amb èxit la Firacóc 2024, que es referma com a plataforma de la fleca artesana

Recorregut inaugural de les autoritats a la Firacóc 2024 de Tàrrega, el dissabte 11 de maig

Tàrrega ha tornat a posar en valor la fleca artesanal del territori gràcies a la Firacóc 2024, l’apartat gastronòmic de la Festa Major. Una vintena d’expositors amb un gran assortit de varietats de coques de recapte s’han aplegat durant aquest cap de setmana a l’Espai MerCAT. A més, per primer cop, el saló ha comptat amb productes aptes per a persones amb intolerància al gluten. El certamen ha mantingut el seu poder de convocatòria amb una elevada afluència de públic i molts dels estands han esgotat les existències tots dos dies, dissabte i diumenge.

La Firacóc 2024 – 36è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, certifica així la seva condició de gran aparador al servei dels forners del país, els quals donen a conèixer a la capital de l’Urgell les seves receptes i especialitats.

La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha manifestat que des del consistori “es fa un balanç molt satisfactori de Firacóc 2024 tant pel que fa a visitants com a volum de vendes. Així ens ho han expressat els expositors participants”. Robert ha afegit que “la presència de productes aptes per a celíacs demostra que Firacóc s’adapta a les noves demandes del públic i que és un certamen obert a la innovació i l’evolució, i en aquesta línia continuarem”.

A banda de les varietats tradicionals del cóc urgellenc elaborades amb llonganissa o arengada, la Firacóc de Tàrrega també ha donat espai a elaboracions que incorporen ingredients singulars alhora que ha ofert al altres especialitats dolces i salades com orelletes, bunyols, coca o panadons. Alhora han estat diversos els forners que han aprofitat el certamen per donar a conèixer noves receptes de coques salades.

En aquesta ocasió, els expositors han procedit d’Anglesola, La Fuliola, Torregrossa, Mollerussa, Bellcaire d’Urgell, Bell-lloc d’Urgell, Lleida, Manresa, Vic, Calders i Perafita. Una àmplia majoria dels forners participants repeteixen a Tàrrega des de fa anys. A la programació de l’esdeveniment, que compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, no han faltat tallers per a infants, en què han tingut ocasió d’aprendre nocions bàsiques per elaborar galetes. També s’han impartit tallers de panadons o de reaprofitament alimentari per a tots els públics així com tasts de pans tradicionals amb oli de les Garrigues i maridatges de vins de la DO Costers del Segre.

  • Compartir a