Acció Social Associativa, Igualtat i Salut

De dilluns a divendres, de 8 h. a 15 h.
973 314 161
Carrer de Sant Pelegrí, 74 (Oficina d'Acció Social) · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Acció Social Associativa, Igualtat i Salut / Notícies / Tàrrega pinta els colors de la bandera LGBTIQ+ en passos de vianants de la ciutat

Tàrrega pinta els colors de la bandera LGBTIQ+ en passos de vianants de la ciutat

Publicat el 26-06-2022
Activitat reivindicativa del 28-J impulsada per la Regidoria d’Igualtat amb suport del Centre La Solana · La bandera inclusiva serà present el dimarts 28 de juny a la façana de la Casa Consistorial i es llegirà el manifest del Dia de l’Orgull LGBTIQ+ a les 11 del matí a la plaça Major
Tàrrega pinta els colors de la bandera LGBTIQ+ en passos de vianants de la ciutat

Alguns dels passos de vianants de Tàrrega llueixen els colors LGBTQ+ per fer visibles les reivindicacions del 28-J

L’Ajuntament de Tàrrega pinta franges multicolor en passos de vianants de la ciutat com acció simbòlica en favor del col·lectiu LGBTIQ+ (persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i queer). La iniciativa s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+, fixada en el calendari cada 28 de juny. En aquesta data, a més, es penjarà a la façana de la Casa Consistorial la bandera inclusiva amb els colors de l’arc de Sant Martí tal i com ja és habitual.

Els colors de la bandera irisada, per tant, també es fan visibles en diversos indrets de la via pública. L’any 2020 ja es van pintar els primers passos de vianants al centre de la ciutat amb l’emblema LGBTIQ+. En aquest 2022 la iniciativa es du a terme en sis punts: carrer de Pau Casals, carrer del Mestre Güell, carrer de l’Arquitecte Florensa, plaça d’Urgell, avinguda de la Generalitat i avinguda de Josep Tarradellas. L’acció, a més, compta amb la col·laboració de les persones inscrites al programa Singulars del Centre La Solana, dedicat a la formació i la inserció laboral.

“Fem visible una vegada més el nostre compromís vers els drets del col·lectiu LGBTIQ+”, destaca l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. En aquest sentit, Tàrrega també farà sentir la seva veu en defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBIQ+ el proper dimarts 28 de juny. Entitats i institucions del municipi es donaran cita a les 11 del matí a la plaça Major per llegir el manifest.

D’altra banda, Tàrrega disposa des de l’any 2018 d’un Servei d’Atenció Integral (SAI) per atendre persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBI-fòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere (puntsai@tarrega.cat · 973 502 670). La Regidoria d’Igualtat gestiona en xarxa aquest servei junt amb el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. “A Tàrrega continuem fent passos endavant en favor de la tolerància, el respecte i la diversitat”, afirma l’alcaldessa. Val a dir que la capital de l’Urgell també se suma cada 17 de maig al Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia.

  • Compartir a