Sou a: Inici / L'Ajuntament / El Consistori / José Luis Marín Ruiz

José Luis Marín Ruiz

Regidor d’Urbanisme · 2n Tinent d'Alcadia

José Luis Marín

Grup municipal: ERC - AM  ·  Correu electrònic:  TwitterInstagram

José Luis Marín Ruiz va néixer al cor de Tàrrega l'any 1979. Els cinc primers anys de vida els va passar a la plaça de Sant Antoni, justament a l'edifici que ara ocupa la Biblioteca Germanes Güell. Després, la seva família es va traslladar al barri del Castell, on visqué fins que s'independitza i va encetar una nova vida amb la seva actual parella, amb la qual tenen una filla i un fill. Va estudiar Primària a l’Escola Jacint Verdaguer de Tàrrega i posteriorment va cursar ESO i Batxillerat a l’Institut Alfons Costafreda.

Des de jove, tot i no tenir un perfil polític definit, té clar que no vol sotmetre's a l'Estat i l'any 1996 va a Lleida a entrevistar-se amb un insubmís per no fer el servei militar. Finalment decideix, juntament amb la seva família, fer-se objector de consciència per evitar els anys de presó. Fa la prestació a l'Ajuntament de Verdú durant divuit mesos.

Fa vint anys que treballa en una multinacional del sector agroalimentari, en la qual actualment desenvolupa la tasca de "teamleader". Des ben jove ha estat vinculat al teixit associatiu i participa sempre que pot de les activitats i entitats de la ciutat. Amant de l'esport, la cultura i la natura, és també soci dels 100x100 Fondistes des de l'any 2006, entitat de la qual és membre de la junta entre el 2012 i el 2015.

Va ser un dels idearis dels Gegants Tararots de l'Associació Guixanet, entitat de la qual passa a formar-ne part de la colla des del seu inici. També és membre de GEMA i de La Soll. Molt actiu durant l'1 d'Octubre, decideix passar a militar a ERC per continuar la lluita política. Actualment, és president d'Esquerra Tàrrega i vice-president del renovat Consell Esportiu de l'Urgell. Membre de la llista electoral municipal d'ERC dels comicis del 2019, entra a l'arc consistorial el novembre del 2022 i assumeix les competències d'Urbanisme en el si de l'Equip de Govern. L'any 2023 repeteix a la llista electoral d'ERC-AM ocupant el segon lloc i esdevé de nou regidor al capdavant de l'àrea d'Urbanisme. També en el present mandat esdevé president del Consell Comarcal de l'Urgell.

Funcions

Dirigir, gestionar, impulsar i inspeccionar els serveis relacionats amb Urbanisme
- Departament d’Urbanisme
- Atribucions relacionades amb la planificació i la gestió urbanística
- Programació, control i seguiment de l’execució de les inversions urbanístiques
- Control i seguiment de les obres i de la disciplina urbanística
- Preservació del patrimoni arquitectònic
- Rehabilitació d’edificacions
- Programació i gestió de les activitats i subvencions relacionades amb actuacions urbanístiques i sobre habitatge

Dirigir, gestionar i impulsar accions en matèria de mobilitat no motoritzada
- Accessos per als vianants
- Carrils bici
- Accessibilitat

Inspecció i control de via pública: ocupacions de via pública, obres, neteja de solars,...

Web de la Regidoria d’Urbanisme

  • Compartir a