Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes

De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes / Notícies / Tàrrega clou una profitosa 3a edició de la Fira Estudies & Treballes, que dona a conèixer l'oferta laboral i formativa de la ciutat

Tàrrega clou una profitosa 3a edició de la Fira Estudies & Treballes, que dona a conèixer l'oferta laboral i formativa de la ciutat

Publicat el 10-03-2023
El certamen, organitzat per l'Ajuntament i el PEE amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, rep la visita de més de 600 alumnes dels centres educatius de la capital de l’Urgell · La Solana, el centre municipal de recursos per a l'ocupació, estrena logotip per commemorar el seu 25è aniversari
Tàrrega clou una profitosa 3a edició de la Fira Estudies & Treballes, que dona a conèixer l'oferta laboral i formativa de la ciutat

Algunes de les activitats que han tingut lloc aquest divendres a la Fira Estudies&Treballes

Tàrrega clou aquest divendres la 3a edició de la Fira Estudies&Treballes (FET), que al llarg de tres jornades ha difós l’oferta formativa i laboral de la capital de l’Urgell des de l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat. La Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de Tàrrega i el Pla Educatiu d'Entorn (PEE), co-organitzadors del certamen amb el suport de la Generalitat de Catalunya, acomiaden la fira satisfets tant per l’encert de la nova ubicació com per l’elevada afluència de públic. “Més de 600 alumnes dels centres educatius de la ciutat han passat pel saló”, asseguren.

En aquest sentit, el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, explica que “per tercer any, tot l'equip d’aquestes tres àrees, el PEE i el SOAC hem fet possible unes jornades molt interessants perquè alumnat, famílies i tota la comunitat pugui conèixer la gran oferta de formació educativa i laboral que tenim a Tàrrega i al territori”. Segons Rossell, “els estands i la majoria d'activitats han comptat amb força assistència i la participació de les persones i entitats ha enriquit aquesta trobada que ja és referent i està consolidada”.

La programació ha comptat amb informació i tastets de l’oferta educativa de la capital de l’Urgell així com tallers monogràfics i activitats, com la presentació del nou protocol d’orientació professional de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya. Enguany s’ha ampliat el Punt Orienta’t, dedicat a les consultes individuals i en el qual professionals experts en orientació, psicologia i/o psicopedagogia poden realitzar atencions individualitzades de l’alumnat, persones i famílies

Tota la informació al web tarrega.cat/fet

Recordem que la Fira Estudies & Treballes compta amb el suport d’una pàgina web (www.tarrega.cat/fet) on poden consultar-se tots els recursos i materials, junt amb la darrera actualització de la “Guia de Recursos i suport a l’educació”. La iniciativa de la FET, que enguany ha aplegat 25 centres, entitats i organitzacions, es va posar en marxa l’any 2021 en format telemàtic. En aquesta ocasió, el saló repetia el seu format presencial amb la voluntat d’esdevenir una fira oberta a tota la ciutat i a tot el territori per tal de donar a conèixer l’àmplia oferta formativa i l'ecosistema d'ocupació i emprenedoria de l’Urgell.

La Solana compleix 25 anys

En el marc del certamen, La Solana, el centre de recursos per a l’ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega, ha estrenat un nou logotip per tal de commemorar el seu 25è aniversari.

La Solana 25 anysEl desembre de 1997 va obrir les portes la primera Escola Taller de Tàrrega amb un programa dirigit a joves de 16 a 25 anys que tot treballant aprenien un ofici. La metodologia de treball era ensenyar l’ofici fent una obra, reparació o servei per la ciutat de Tàrrega.

Entre les obres més significatives que es van fer destaquen l’adaptació de l’antic escorxador en la seu de La Solana, les antigues escoles de Sant Antoni com a seu de la Fira de Teatre al Carrer (avui FiraTàrrega) i la Regidoria de Cultura, l’adequació del càmping municipal, l’Oficina Jove, les lletres de l’entrada a la ciutat situades a la plaça Riambau... i moltes altres intervencions i arranjaments.

Aquest inici va propiciar que aquest programa esdevingués el que avui tots coneixem com la Solana. Amb motiu de la celebració d’aquests 25 anys, el centre vol fer tot un seguit d’actes i esdeveniments per celebrar-ho amb la ciutadania, professionals, empreses i persones usuàries que ens han acompanyat al llarg d’aquest anys.

De moment, a banda de la creació d’una nova imatge commemorativa, La Solana també ha presentat una sintonia musical per acompanyar els diferents actes i campanyes de difusió i ha estrenat una col·laboració amb l’emissora municipal Ràdio Tàrrega per donar a conèixer els programes i projectes que desenvolupa o les ofertes de treball existents. Podeu seguir totes els esdeveniments d’aquest any i les activitats programades a les xarxes socials del servei (@centrelasolana) i també a la pàgina web del centre (www.tarrega.cat/lasolana).

  • Compartir a