Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes

De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes / Notícies / Tàrrega inicia una vintena de joves en el món de l'educació en el lleure

Tàrrega inicia una vintena de joves en el món de l'educació en el lleure

Publicat el 27-03-2024
La Regidoria d'Educació i Acció Social, juntament amb l'entitat Quàlia, ofereixen de franc un curs de premonitoratge per a joves d'entre 16 i 18 anys aprofitant els dies de vacances de Pasqua
Tàrrega inicia una vintena de joves en el món de l'educació en el lleure

Participants al curs de premonitoratge de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ofereix una oportunitat única de formació per a jovent interessat en el camp de l'oci educatiu. Gràcies a la iniciativa impulsada per la Regidoria d'Educació i Acció Social, una vintena de joves d’entre 16 i 18 anys es formen com a premonitors aprofitant les vacances de primavera. Ho fan assistint al curs gratuït que professionals de la cooperativa de lleure Quàlia imparteixen a les instal·lacions de l’antic escorxador municipal, el qual ha estat objecte recentment d’una intervenció artística a càrrec d’alumnat de l’Escola d’Art Ondara.

La formació, que es desenvolupa cada matí entre el 25 i el 28 de març, busca proporcionar una formació completa per als participants, amb l'objectiu de desenvolupar habilitats pedagògiques, lideratge i gestió d'activitats recreatives. La regidora d’Educació, Alba Castellana, ha obert el curs tot desitjant que sigui d’allò més profitós per a les persones assistents (vegeu fotografia).

Mitjançant una combinació d'aprenentatge teòric i exemples pràctics, els estudiants s'inicien en el món del lleure com a monitors. El programa del curs els permet adquirir aprenentatges bàsics d’una àmplia gamma de temes com són la gestió de grups, primers auxilis, tècniques de comunicació, resolució de conflictes, planificació d'activitats i promoció de l'oci inclusiu.

Amb un enfocament interactiu i participatiu, la formació està dissenyada per a joves de 16 a 18 anys amb interès en l'educació no formal i l'animació sociocultural. Els docents, professionals experimentats en el sector del lleure educatiu, proporcionen suport personalitzat i orientació als estudiants al llarg de tot el programa. Posteriorment, és previst que els joves participants realitzin la part pràctica de la formació, també de 20 hores.

  • Compartir a