Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes

De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes / Notícies / Èxit de la xocolatada de Carnestoltes a Tàrrega per recaptar fons per la investigació del càncer infantil

Èxit de la xocolatada de Carnestoltes a Tàrrega per recaptar fons per la investigació del càncer infantil

Publicat el 09-02-2024
El Pla Educatiu d'Entorn recapta 600 euros amb una xocolatada en favor de la investigació de la malaltia a l'Hospital Sant Joan de Déu · Tret de sortida al ComerçToltes amb un multitudinari recorregut pels establiments participants obert a tothom
Èxit de la xocolatada de Carnestoltes a Tàrrega per recaptar fons per la investigació del càncer infantil

L'aspecte que presentava la plaça Major de Tàrrega al final del recorregut de la rua del Carnestoltes Infantil

El Carnestoltes de Tàrrega, que se celebra fins diumenge 11 de febrer, ha viscut aquest divendres a la tarda la seva vessant solidària amb la celebració de la quarta xocolatada benèfica en favor de la investigació del càncer infantil que impulsa el Pla Educatiu d’Entorn. Desenes de desenes de persones de totes les edats s’han aplegat a la plaça Major per col·laborar amb la iniciativa, que per segon any consecutiu està inclosa dins els actes de Carnestoltes per tal de fomentar-ne la participació.

L’acte, que compta amb una àmplia col·laboració de l’àmbit comunitari i social, ha estat amenitzat per La Toltes, el personatge estrella del Carnestoltes infantil. Així doncs, les persones assistents han pogut ballar la seva cançó i seguir el show del personatge creat per CRUMA tot col·laborant amb una bona causa i assaborint un got de xocolata desfeta, elaborada amb la col·laboració de l’Associació dels Amics dels Escoltes de Tàrrega.

La convocatòria, que fa quatre anys que es desenvolupa en motiu del Dia Internacional contra el Càncer Infantil (15 de febrer), vol ajudar a recaptar fons destinats a la investigació de la malaltia a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. En aquesta edició s’han recollit 600 euros.

Una ruta amb premi

De la mateixa manera, un cop finalitzada l’actuació de La Toltes, s’ha donat et tret de sortida al ComerçToltes convidant el públic assistent a seguir la Cremallera Teatre en un recorregut per alguns dels quinze comerços participants. L’àrea de Cultura de Tàrrega convida la ciutadania a descobrir-los. Així, entre totes les persones que acreditin la visita a almenys sis dels negocis inscrits al ComerçToltes 2024 se sortejaran tres vals de 50 euros cadascun per gastar en establiments associats a Foment Tàrrega. Tant els guanyadors del sorteig com del ComerçToltes es donaran a conèixer el proper dilluns 12 de febrer. El jurat valorarà l’originalitat de la proposta, la decoració de l’aparador i la disfressa dels comerciants i els tres millors es premiaran amb falques publicitàries a Ràdio Tàrrega.

Una celebració multitudinària

La versió infantil de la festa més esbojarrada de l’any, amenitzada per CRUMA per cinquè any consecutiu, enguany ha comptat amb presència al carrer, als centres educatius i l'entorn digital. El plat fort del Carnestoltes Infantil va tenir lloc ahir dijous al matí al Camp dels Escolapis, que va acollir una festa multitudinària amb tots els alumnes des d'I3 fins a 6è de Primària dels centres educatius de la capital de l'Urgell i rodalies. Més de 2.200 infants van viure una nova aventura amb La Toltes, els Poca-Soltes, i el Grizz gràcies a aquest esdeveniment organitzat per CRUMA conjuntament amb la Regidoria de Cultura i el Pla Educatiu d'Entorn (PEE) de Tàrrega, a més de la implicació de tots els centres educatius.

La gresca i la disbauxa regnaran a Tàrrega fins diumenge 11 de febrer amb altres propostes organitzades per la Comissió de Carnestoltes de l’Associació Agrat (@carnavaltarrega) amb el suport de les regidories de Cultura, Promoció Econòmica i Educació de l'Ajuntament de Tàrrega, Agenta, Foment i el Centre Cultural. Podeu consultar-les totes als perfils a les xarxes socials del Carnestoltes i a l’enllaç https://linktr.ee/carnestoltestarrega.

  • Compartir a