Sou a: Inici / Esdeveniments / Campanya de DONACIÓ DE SANG a Tàrrega · #etsIMPRESCINDIBLE

Campanya de DONACIÓ DE SANG a Tàrrega · #etsIMPRESCINDIBLE

Divendres 10 de juliol (de 17 a 21h) i dissabte 11 de juliol (de 10 a 14h) · Espai MerCAT (Plaça de les Nacions sense Estat)
Quan 10/07/2020 a 17:00 a
11/07/2020 a 14:00
On Espai MerCAT (Plaça de les Nacions sense Estat)
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Donació de Sang

Cal tenir present que, diàriament, molts malalts són sotmesos a intervencions quirúrgiques, trasplantaments d’òrgans o tractaments oncològics que requereixen transfusions de productes sanguinis. Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats, a més, la necessitat de sang s’incrementa. Per donar assistència als més de 14.500 llits de la nostra àrea d’influència, necessitem recollir 1.000 donacions de sang cada dia. Nova crida solidària a Tàrrega per donar sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) junt amb l'Ajuntament de Tàrrega i l'Associació de Donants de Sang de l'Urgell entres altres entitats. 

Cal reservar hora si us plau a donarsang.gencat.cat

La donació de sang, un hàbit cívic
Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l'única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De fet, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang. De cada donació de sang se'n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s'obtenen concentrats d'hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d'una vegada l'any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

Pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:
- Tenir més de 18 anys
- Pesar 50 quilos o més
- En cas de ser dona, no estar embarassada

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a