la Solana

lasolana@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 274
Carrer de La Solana, 8 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / la Solana / Notícies / El Centre la Solana de Tàrrega es transforma per adaptar-se a les noves necessitats del territori

El Centre la Solana de Tàrrega es transforma per adaptar-se a les noves necessitats del territori

Publicat el 16-03-2021
Mitjançant aquest servei de gestió municipal, la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball reforçarà els recursos en favor de l’ocupació de les persones
El Centre la Solana de Tàrrega es transforma per adaptar-se a les noves necessitats del territori

IMATGE D'ARXIU · Visita del conseller de Treball, Chakir El Homrani, a La Solana el passat mes de gener

Després de més de 24 anys d’història treballant per la formació i la qualificació de les persones amb baix nivell formatiu i en situació de recerca de feina a Tàrrega i l’entorn, el Centre de Formació la Solana es transforma i modernitza per adaptar-se a les noves necessitats del territori sota el nom de Centre la Solana - Centre de Recursos per a l’Ocupació. Aquesta nova concepció respon a la voluntat de la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball per reforçar el Centre la Solana i contribuir encara més al progrés de les persones i la societat, la valorització del territori i el desenvolupament econòmic i social de Tàrrega i l'Urgell.

Capçalera Solana

Així, des del Centre la Solana - Centre de Recursos per a l’Ocupació es treballarà en l’orientació professional de les persones tant en situació de recerca de feina com de millora de l’ocupabilitat laboral, impulsant la formació i la qualificació de les persones treballadores. A més, es continuaran establint aliances amb el territori i el teixit productiu per mantenir i generar ocupació sostenible i de qualitat. De fet, tot i que es materialitza ara aquest canvi conceptual, el Centre la Solana fa temps que treballa com a Centre de Recursos de a l’Ocupació mitjançant projectes i programes del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu.

Àrees del Centre la Solana - Centre de Recursos per a l’Ocupació

- Orientació Professional: Acompanyament i suport a les persones en la presa de decisions per la seva formació i en la recerca i/o canvi de feina, facilitant estratègies i recursos més adequats per accedir al món laboral.

- Formació i Qualificació Professional: Impuls d’accions de formació amb la finalitat de millorar la qualificació professional combinant una part teòrica i una altra pràctica, amb l’objectiu de millorar la capacitació professional, el perfeccionament de les competències tècniques i transversals, tot afavorint la inserció o la millora laboral. Així com, impulsant la formació a distància a través de l’Aula Mentor, per a una millor inserció o reorientar l’itinerari professional.

- Ocupació i Treball: Impuls de serveis, programes i actuacions per al foment de l’ocupació i el treball volent facilitar la inserció de persones en situació d'atur que tenen dificultats afegides o necessitats especials a l'hora de trobar feina. Dins d’aquesta àrea, té molta rellevància la Borsa de Treball de la Solana que permet facilitar candidatures a les empreses i ofertes de treball a les persones.

- Suport a les empreses: L'activitat empresarial i el teixit productiu són una part primordial del desenvolupament del territori ja que la seva activitat econòmica promou la millora de la qualificació de les persones treballadores, manté i genera llocs de treball, i desenvolupa social i econòmicament el nostre territori.

Imatge corporativa

Per altra banda, aquest canvi conceptual del Centre la Solana anirà acompanyat d’una adaptació de la imatge corporativa de l’entitat més moderna, alegre i propera, i també s’encaminarà l’entitat per la celebració dels 25 anys de servei públic de dedicació a la ciutat.

  • Compartir a