la Solana

De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 274
Carrer de La Solana, 8 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / la Solana / Notícies / Tàrrega desenvolupa el programa d’ocupació per a joves en situació d’atur impulsat pel Centre de Formació La Solana

Tàrrega desenvolupa el programa d’ocupació per a joves en situació d’atur impulsat pel Centre de Formació La Solana

Publicat el 20-10-2020
Una trentena de persones de 16 a 29 anys de l’Urgell i la Segarra participen en aquesta iniciativa municipal amb l’objectiu de retornar al sistema educatiu i/o inserir-se al mercat laboral · Aprenentatge de competències professionals mitjançant cursos d'auxiliar de comerç i soldadura
Tàrrega desenvolupa el programa d’ocupació per a joves en situació d’atur impulsat pel Centre de Formació La Solana

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor d'Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, han visitat les aules del Centre La Solana

El Centre de Formació La Solana, gestionat per l’Ajuntament de Tàrrega, desenvolupa aquests dies una nova edició del projecte “Singulars - Forma’t i Ocupa’t 20”, destinat a persones joves de 16 a 29 anys en situació d’atur i no integrades en el sistema educatiu. L’objectiu és revertir aquesta situació i aconseguir que els joves recuperin l’interès per l’estudi i/o facilitar la seva integració en el sistema laboral. En la primera fase del projecte, les persones joves es formen en les especialitats d’Activitats Auxiliars de Comerç i d’Introducció a la Soldadura. A més d’aprendre les competències professionals, habilitats i actituds d’aquests oficis, també obtindran el carnet d’operacions amb carretó elevador.

En la passada edició del programa Singulars, un 75% de les persones participants s’inserí al mercat laboral i un 12,5% es reintegraren al sistema educatiu reglat

Aquesta formació professional ha de permetre a les persones joves adquirir els hàbits laborals com la puntualitat, el compromís, la responsabilitat, el respecte,... a més d’assolir altes potencialitats per a la inserció laboral ja que els sectors del comerç, la gestió logística del magatzem, la ferreteria metàl·lica i la soldadura són àmbits laborals amb una alta demanda de llocs de treball a la nostra comarca. Així ho ha explicat avui l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú: “oferim una nova oportunitat als joves per aprendre i adquirir experiència que els ajudi a trobar feina”. L’alcaldessa també ha recordat que en la passada edició del programa Singulars un 75% de les persones participants s’inserí al mercat laboral i un 12,5% es reintegraren al sistema educatiu reglat.

Singulars 2020Per la seva part, Manel Solé, coordinador del programa Singulars, ha detallat que la iniciativa aplega enguany 15 alumnes de soldadura i 15 de comerç durant un període d’onze mesos, provinents de les comarques de l’Urgell i la Segarra. “Després d’una etapa de formació i aprenentatge en un àmbit dinàmic a la nostra aula-taller, treballarem perquè també puguin realitzar pràctiques en empreses, millorant així les seves aptituds”, ha manifestat Manel Solé.

Per tant, en una segona fase, les persones joves participaran en un procés d’orientació professional i vital a través d’una tècnica de referència que els guiarà i acompanyarà per facilitar el seu accés a la primera feina, o descobrir els seus interessos i necessitats, o donar-los tot el suport necessari per tal que retornin al sistema educatiu. Durant aquesta fase, les persones joves participaran en entrevistes individuals, entrevistes i activitats grupals, i activitats socials, culturals i cíviques amb les entitats i associacions de la ciutat realitzant tasques de voluntariat.

Singulars 2020 - 2I finalment, aquest projecte finançat pel Servei Públic d’Ocupació del Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, dona la possibilitat d’un treball proper amb el teixit productiu i empresarial de la ciutat de Tàrrega i de la comarca ja que permetrà la incorporació de persones joves amb talent a les seves empreses a través de les pràctiques professional, donar a conèixer la seva activitat comercial a través de les visites d’empresa i la possibilitat de la contractació subvencionada dels i les joves participants.

Cal tenir en compte que la crisi social i econòmica vinculada a la pandèmia de la Covid-19 està tenint un impacte fort sobre la situació laboral de la joventut, segons les dades del segon trimestre de 2020 de l'Enquesta de Població Activa (EPA). A nivell de Catalunya, les dades mostren un empitjorament en pràcticament tots els indicadors: així, la taxa d'activitat juvenil ha caigut 6,1 punts percentuals respecte el segon trimestre de 2019; la taxa d'ocupació, 8,4 punts; la taxa d'atur creix 6,4 punts; i la taxa d'emancipació cau 2,3 punts. I a la comarca de l’Urgell, gairebé un 20% de les persones inscrites a l’oficina de treball són persones joves menors de 29 anys.

  • Compartir a