la Solana

De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 274
Carrer de La Solana, 8 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / la Solana / Notícies / El conseller de Treball, Chakir El Homrani, posa de relleu la tasca del Centre de Formació La Solana de Tàrrega en favor de l’ocupabilitat

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, posa de relleu la tasca del Centre de Formació La Solana de Tàrrega en favor de l’ocupabilitat

Publicat el 20-01-2021
La capital de l’Urgell participa actualment en una desena de programes per facilitar l’orientació i la inserció laboral de persones en situació d’atur, en especial pel que fa a gent jove
El conseller de Treball, Chakir El Homrani, posa de relleu la tasca del Centre de Formació La Solana de Tàrrega en favor de l’ocupabilitat

Visita del conseller de Treball al Centre de Formació La Solana de Tàrrega acompanyat de l'alcaldessa

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha visitat aquesta tarda el Centre de Formació La Solana de Tàrrega, servei municipal que facilita l’orientació professional i la inserció laboral a persones en situació d’atur, sobretot pel que fa a gent jove. El Homrani ha fet un recorregut per les aules i tallers de l’equipament acompanyat de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell – Aparicio. Durant l’itinerari, el conseller ha posat en valor els diferents programes desenvolupats per La Solana. “Administracions, entitats i empreses treballem plegats perquè tothom tingui una bona qualificació professional i una oportunitat en el mercat laboral, aspectes clau per assegurar el futur del país”, ha afirmat el conseller.

L’alt nivell d’inserció entre l’alumnat avala l’èxit de La Solana, que actualment compta amb més d’un centenar de persones inscrites en els seus programes adreçats a la gent jove. “La Solana és un referent en l’àmbit de l’orientació laboral i l’ocupabilitat, ajudant els joves a trobar el seu camí per accedir al món del treball”, ha assenyalat l’alcaldessa. També han acompanyat el conseller el director dels Serveis Territorials de Treball a Lleida, Vidal Vidal; la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Ariadna Rectoret; i el director de La Solana, Manel Garriga.

 Programes d’ocupació 2021

El Centre de Formació La Solana desenvolupa actualment una desena de programes. Destaca com a novetat, per exemple, “Treball i Formació – Línia COVID-19”, destinat a persones amb dificultats d'accés al mercat laboral a causa del context actual de pandèmia. Gràcies a aquest ajut, l’Ajuntament de Tàrrega ha pogut du a terme la contractació de dues persones que havien perdut la feina a causa de la crisi derivada de la Covid-19 i dues altres persones aturades de llarga durada. Els contractes són de 9 mesos i els seus llocs de treball estan assignats a la Regidoria d’Acció Social Associativa, Igualtat i Salut; la Regidoria de Promoció Econòmica; i la Regidoria de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient.

Altres iniciatives són el projecte “Singulars - Forma’t i Ocupa’t 20”, destinat a persones de 16 a 29 anys en situació d’atur i no integrades en el sistema educatiu. Hi participen actualment una trentena de joves de la comarca de l’Urgell, que realitzen pràctiques professionals en empreses i entitats del territori. D’altra banda, “30 Plus” és una iniciativa d’inserció per a persones aturades majors de 30 anys. La quarta edició compta amb 28 places. També s’impulsa “Treball i Formació – Dona”, a través del qual l’Ajuntament podrà realitzar la contractació de 2 dones amb dificultats d’inserció laboral durant 12 mesos.

En un altre ordre, “Coaching Laboral” és un projecte d'orientació professional per a persones en recerca de feina desenvolupat per l'Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local de la Regidoria de Promoció Econòmica. Durant l’any 2020 s’han realitzat 362 assessoraments i acompanyaments a 95 persones. En paral·lel, “Garantia Juvenil” aposta per l’ocupabilitat dels joves amb adquisició de competències derivades de la pràctica laboral. L’Ajuntament ha contractat un jove amb formació universitària per a la Borsa d’Habitatge durant 6 mesos.

Programes permanents · El Centre de Formació La Solana gestiona de forma permanent el Pla de Transició al Treball, programa adreçat a joves de 16 a 21 anys que han deixat l’ESO sense obtenir-ne el títol. Actualment compta amb 14 alumnes a Tàrrega i 12 a Mollerussa. Altres eixos d’actuació són la Borsa de Treball (servei gratuït que durant l’any 2020 ha gestionat 107 ofertes de feina); l’Aula Mentor (programa de formació en línia no reglada, flexible i amb tutoria personalitzada per a persones majors de 18 anys); i “Acredita’t” (que permet obtenir una certificació oficial a partir d’un procés d’avaluació).

  • Compartir a