Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Tàrrega finalitza obres de millora de l’accessibilitat en edificis municipals

L'Ajuntament de Tàrrega finalitza obres de millora de l’accessibilitat en edificis municipals

Publicat el 02-04-2024
Els ajuts europeus Next Generation financen un 60% de la inversió, que ascendeix a un total de 175.097 euros · Supressió de barreres arquitectòniques al Pavelló d’Esports, l'Escola de Música, el Centre d'Entitats i La Solana
L'Ajuntament de Tàrrega finalitza obres de millora de l’accessibilitat en edificis municipals

Rampa i ascensor habilitats al Pavelló Municipal d'Esports

L’Ajuntament de Tàrrega ha finalitzat un conjunt d’obres per afavorir l’accessibilitat en diferents edificis municipals. Amb una inversió de 175.097 euros, s’han realitzat treballs per suprimir barreres arquitectòniques i implementar millores destinades a les persones amb discapacitat o dificultats de moviment. Els projectes s’han dut a terme al Pavelló d’Esports, l’Escola de Música, el Centre d’Entitats i el Centre La Solana. El consistori ha assumit el 40% del cost mentre que el 60% restant s’ha finançat a través dels fons europeus Next Generation.

El lot d’obres, adjudicat a l’empresa Ordenació Forestal SL, ha inclòs la construcció de lavabos adaptats i rampes, l’ampliació de zones de pas i la instal·lació de mecanismes com l’ascensor que molt aviat es posarà en servei al Pavelló d’Esports. En aquest edifici, a més, dos vestidors de la planta baixa s’han adaptat com a lavabos públics. Destaca també una nova rampa que dona accés a la graderia principal.

D’altra banda, a l’Escola Municipal de Música els lavabos de les tres plantes s’han modernitzat i s’han adaptat a la normativa d’accessibilitat. Pel que al Centre La Solana, s’han eliminat barreres arquitectòniques per facilitar l’accés a l’edifici des de la via pública. Així mateix, s’han adaptat lavabos a la planta baixa i s’ha col·locat una plataforma elevadora. També s’han dut a terme obres similars al Centre d’Entitats. L’Ajuntament de Tàrrega garanteix així l’accessibilitat plena en els equipaments públics vetllant per garantir el dret a l’autonomia de les persones.

  • Compartir a