Sou a: Inici / Notícies / Comencen les obres de remodelació i ampliació del CAP de Tàrrega, que es preveu que finalitzin en un any i mig

Comencen les obres de remodelació i ampliació del CAP de Tàrrega, que es preveu que finalitzin en un any i mig

Publicat el 18-10-2023
Els treballs per part de la Generalitat de Catalunya es desenvoluparan amb una inversió de 4,14 milions d’euros aportats per la Diputació de Lleida · S'incrementarà un 35% l’espai disponible del centre, amb 13 noves consultes, dos sales d’espera i una sala de formació a més d'una àmplia àrea d'aparcament
Comencen les obres de remodelació i ampliació del CAP de Tàrrega, que es preveu que finalitzin en un any i mig

Visita d'autoritats avui dilluns al CAP de Tàrrega per oficialitzar l'inici de les obres de millora de l'equipament

El director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Raül Llevot, ha visitat les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Tàrrega, que han començat aquest 16 d'octubre i permetran incrementar l’espai disponible en un 35%. Ho ha fet acompanyat del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcaldessa de la capital de l’Urgell, Alba Pijuan Vallverdú; i el gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran, Alfons Segarra. I és que ha estat precisament la cooperació entre les institucions el que ha permès dur a terme la remodelació i modernització de l’equipament, que es preveu que estigui finalitzat d’aquí un any i mig.

Llevot ha destacat que aquesta era "una actuació molt esperada des de fa molt de temps a la ciutat de Tàrrega, i que  permetrà millorar l'atenció sanitària a la ciutadania, així com les condicions de treball dels professionals i el clima laboral. Per la seva part, l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha afirmat que "avui és un dia històric per a Tàrrega en fer-se realitat un projecte molt reivindicat. Les obres, exemple de col·laboració entre institucions, donen resposta al creixement de la ciutat i a les noves necessitats en serveis sanitaris". També han assistit a la roda de premsa el regidor d'Urbanisme, José Luis Marín, i el regidor de Salut, Silveri Caro.

Fins a 3.700 metres quadrats de serveis sanitaris

El projecte preveu la reforma de 650 metres quadrats de l’edificació existent i l’ampliació en 1.100 metres quadrats més, de manera que el centre passarà dels 2.600 metres quadrats actuals als 3.700. La fase que comença avui, que està previst que acabi al maig de 2024, consistirà a erigir aquest immoble de nova construcció, d’una sola planta, amb 13 consultes, dos sales d’espera i una sala de formació. La segona fase se centrarà en la remodelació de l’edifici actual i es preveu que estigui acabada el 2025.

Amb aquesta ampliació es busca principalment incrementar el nombre de consultes per a l’atenció primària, pediàtrica i les especialitats, així com redefinir i ampliar l’àrea d’urgències, que passarà de tres a cinc consultes, més una sala d’observació. D’aquesta manera, el CAP passarà de tenir 40 a 48 consultes en total. L’actuació també permetrà millorar l’espai destinat a la salut mental, amb circuits diferenciats per a l’atenció infanto-juvenil i la d’adults.

Així mateix, la remodelació permetrà incorporar l’equip territorial de Salut Pública a l’edifici del CAP. A més, s’urbanitzarà l’aparcament públic adjacent amb 113 places i s’adequarà una zona enjardinada. Precisament, des d’avui i a mesura que avancin els treballs, aquesta àrea d’estacionament modificarà els seu perímetre i es preveuen canvis de mobilitat a la zona per facilitar l’accés d’aparcament des del carrer de Ciutadilla.

Més de 4 milions d'euros d'inversió

L’obra, que ha estat adjudicada a l’empresa Romà Infraestructures, té un pressupost de contracta de 4.230.000 euros (4,14 milions d'euros d'adjudicació), que anirà a càrrec de la Diputació de Lleida, mentre que el Servei Català de la Salut aportarà l’equipament per valor d’uns 220.000 euros. El terreny on s’edificarà l’ampliació del CAP ha estat cedit per l’Ajuntament de Tàrrega.

Bonificació de l’impost d’obres

Val a dir que el Ple de l’Ajuntament de Tàrrega va donar llum verda el passat setembre a la concessió d’una bonificació del 90% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) en relació a l’execució del projecte. La bonificació s’ha atorgat en tractar-se d’una obra “d’especial interès i utilitat social”. L’ICIO, per tant, es veurà reduït fins als 13.462 euros.

L’actual CAP Tàrrega es va construir l’any 1992 i s’ha quedat petit i poc funcional a causa de l’increment gradual de la cartera de serveis de l’atenció primària i del nombre de professionals que hi treballen, que actualment són al voltant dels 110. La població que es beneficiarà d´aquesta ampliació és d’unes 40.000 persones, que pertanyen a les ABS Tàrrega, Bellpuig i Agramunt.

  • Compartir a