Sou a: Inici / Notícies / Alba Pijuan Vallverdú, reelegida alcaldessa de Tàrrega

Alba Pijuan Vallverdú, reelegida alcaldessa de Tàrrega

Publicat el 17-06-2023
La candidata republicana obté la majoria absoluta amb els 9 vots favorables d’ERC, CUP i PSC · Presa de possessió del nou arc consistorial, el qual també inclou 8 regidors de Junts per Tàrrega · La nova Corporació Municipal, amb 7 cares noves, està formada per 9 dones i 8 homes
Alba Pijuan Vallverdú, reelegida alcaldessa de Tàrrega

A dalt, moment que Alba Pijuan Vallverdú rep la vara d'alcaldessa · A sota, el nou arc consistorial de Tàrrega

Alba Pijuan Vallverdú ha estat reelegida avui dissabte com a alcaldessa de Tàrrega per segon mandat consecutiu. La candidata d’ERC-AM ha obtingut una majoria absoluta de vots dins el nou arc consistorial que s’ha constituït segons els resultats de les Eleccions Locals celebrades el passat 28 de maig. En concret, Alba Pijuan Vallverdú ha rebut els 9 vots favorables d’ERC (5), CUP (3) i PSC (1). Completen la nova Corporació Municipal 8 regidors de Junts per Tàrrega. De 48 anys d’edat, Alba Pijuan Vallverdú és doctora en Teoria de la Traducció per la UAB i va esdevenir l’any 2019 la primera alcaldessa republicana a l’Ajuntament de Tàrrega.

En el decurs de la sessió extraordinària de constitució del plenari han pres possessió del càrrec els 17 regidors i regidores corresponent al mandat 2023 – 2027, el 12è mandat municipal d’ençà la recuperació de les llibertats democràtiques. Com ja va succeir a l’anterior mandat, l’arc consistorial torna a incloure més dones (9) que homes (8) i hi ha representades quatre forces polítiques.

10 regidors i regidores repeteixen a la Corporació Municipal mentre que 7 són cares noves: Emili Gilabert Roca, Raül Arenas Isaac i Gabriel Lacambra Garcia (Junts per Tàrrega); Jordi Badias Solans i Alba Castellana Rosinés (ERC-AM); i Miquel Nadal Talavera i Maria Teresa Arbonés Tost (CUP-AMUNT). Val a dir que Gabriel Labrambra Garcia ja exercí de regidor a la capital de l’Urgell del 2007 al 2019, al llarg de tres mandats.

Els edils que continuen al plenari són Rosa Maria Perelló Escoda, Gisel Llobet Domingo, Martí Pijuan Riera, Marta Torre Bergadà i Anna Maria Farré Casaseca (Junts per Tàrrega); Alba Pijuan Vallverdú, Núria Robert Ferrer i José Luis Marín Ruiz (ERC-AM); Laia Recasens (CUP-AMUNT); i Silveri Caro (PSC).

En el discurs d’investidura d’avui, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha assenyalat que “ara és l’hora de continuar fent camí per assegurar que els compromisos que s’han adquirit tirin endavant per dotar Tàrrega i els seus ciutadans dels serveis que es mereixen”. L’alcaldessa ha conclòs l’al·locució afirmant que “continuarem treballant per a la gent i al costat de la gent per continuar la transformació social, democràtica, sostenible i feminista que necessitem”. Recupereu tots els discursos pronunciats avui pels candidats al YouTube de l'Ajuntament de Tàrrega.

Recordem que Alba Pijuan Vallverdú és la 6a persona que ocupa l'alcaldia de Tàrrega des de les eleccions democràtiques del 1979, càrrec que prèviament va recaure en mans d’Eugeni Nadal, Delfí Robinat, Frederic Gené, Joan Amézaga i Rosa Maria Perelló.

D’altra banda, avui dissabte, a les 6 de la tarda, a l'Espai Molí, tindrà lloc l'acte de constitució de la nova Junta de Veïns l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) El Talladell i la investidura del seu president electe, David Eduardo Prats, que fou l'única candidatura presentada (Junts pel Talladell).

Composició del nou arc consistorial

ERC-AM
· Alba Pijuan Vallverdú (**) ALCALDESSA
· José Luis Marín Ruiz (**)
· Núria Robert Ferrer (**)
· Jordi Badias Solans (*)
· Alba Castellana Rosinés (*)

JUNTS PER TÀRREGA
· Rosa Maria Perelló Escoda (**)
· Emili Gilabert Roca (*)
· Gisel Llobet Domingo (**)
· Martí Pijuan Riera (**)
· Marta Torre Bergadà (**)
· Anna Maria Farré Casaseca (**)
· Raül Arenas Isaac (*)
· Gabriel Lacambra Garcia (***)

CUP - AMUNT
· Laia Recasens Elias (**)
· Miquel Nadal Talavera (*)
· Maria Teresa Arbonés Tost (*)

PSC - CP
· Silveri Caro Cabrera (**)

(*) Regidores i regidors electes que han pres possessió de l’acta d’edil per primera vegada
(**) Regidores i regidors electes que repeteixen de l’anterior mandat
(***) Gabriel Lacambra és una de les cares noves però ja fou regidor del 2007 al 2019

  • Compartir a