Sou a: Inici / Notícies / El Ple aprova un conveni per construir una cinquantena d’habitatges de lloguer social a la Via Lacetània

El Ple aprova un conveni per construir una cinquantena d’habitatges de lloguer social a la Via Lacetània

Publicat el 25-06-2024
Llum verda al finançament de nous projectes com millores a la xarxa d’aigua o expropiacions per habilitar una via verda entre Tàrrega i Vilagrassa · Elisabeth Cunilleras (Junts) pren possessió del càrrec de regidora en lloc de Martí Pijuan
El Ple aprova un conveni per construir una cinquantena d’habitatges de lloguer social a la Via Lacetània

Aprovació del conveni per a construir nous habitatges socials a la Via Lacetània de Tàrrega

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat un conveni de col·laboració que possibilitarà la construcció d’una cinquantena de pisos de lloguer social a la ciutat. L’acord, subscrit amb la Societat Urbanística Municipal de Tàrrega (SUMTA), l’Incasòl i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, estableix que el consistori cedirà dues parcel·les de 1.267 metres quadrats situades a la Via Lacetània. El Govern català invertirà aquí uns 7 milions d’euros en una promoció d’habitatges públics destinats al lloguer a preus assequibles i per a persones en situació de vulnerabilitat.

L’acord ha rebut els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) argumentant que Tàrrega fa així un pas endavant per revertir la manca d’habitatge de protecció i garanteix un dret fonamental. Junts per Tàrrega s’ha pronunciat en contra expressant dubtes sobre la naturalesa jurídica de la cessió tractant-se d’una operació vinculada a la SUMTA.

Assignació de pressupost a nous projectes

D’altra banda, en la sessió ordinària celebrada el dijous 20 de juny també ha rebut llum verda la consignació de 473.900 euros per finançar nous projectes i intervencions com són la modernització de la xarxa d’aigua de boca al carrer Migdia (173.000 euros); la vianalització del carrer Raimond, que esdevindrà de plataforma única (125.000 euros); obres de millora als dipòsits d’aigua (55.000 euros); la renovació de canonades (40.000 euros); la millora de les instal·lacions del camp de bitlles (20.000 euros); la instal·lació de nous jocs infantils a les llars d’infants (15.000 euros); o les expropiacions per habilitar una via verda per al pas de vianants i bicicletes a l’avinguda de Josep Trepat unint Tàrrega i Vilagrassa (8.400 euros) entre altres. Aquesta modificació de pressupost, en modalitat de crèdit extraordinari, ha prosperat amb els vots a favor d’ERC, CUP i PSC i els vots en contra de Junts per Tàrrega.

Una altra modificació pressupostària aprovada, aquesta vegada amb l’abstenció de Junts per Tàrrega, fa referència a pavimentacions i manteniment de voreres a la via pública, acció a la qual s’han afegit 50.000 euros als 100.000 euros ja previstos. Amb la incorporació de nous projectes, el Ple ha donat suport unànime a l’actualització del capítol d’inversions del pressupost municipal del 2024, que ha augmentat fins als 2.896.873,65 euros.

També en l’àmbit financer s’ha aprovat la modificació dels preus públics a les llars d’infants municipals La Pau i El Niu, que augmenten un 3% per cobrir el cost del servei. ERC, CUP i PSC hi ha donat suport mentre que Junts per Tàrrega s’hi ha pronunciat en contra. Val a dir que en les votacions sense suport unànime s’ha produït un empat per l’absència d’una regidora de la CUP i en segona volta ha decidit el vot de qualitat de l’alcaldessa.

A l’inici de la sessió, Elisabeth Cunilleras ha pres possessió del càrrec de regidora dins el grup municipal de Junts per Tàrrega, a l’oposició, arran de la renúncia per jubilació de Martí Pijuan.

  • Compartir a