Sou a: Inici / Notícies / El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat l’inici de la tramitació urbanística per impulsar el nou polígon industrial Boscarró Nord

El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat l’inici de la tramitació urbanística per impulsar el nou polígon industrial Boscarró Nord

Publicat el 25-11-2022
Modificació del POUM per urbanitzar 40 hectàrees de sòl destinades a activitats econòmiques · Acords també unànimes per avançar en l’ampliació de l’Escola Pia i la construcció del centre de dia per a persones amb malalties neuro-degeneratives
El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat l’inici de la tramitació urbanística per impulsar el nou polígon industrial Boscarró Nord

Una de les aprovacions per unanimitat de la sessió del Ple celebrada el dijous 24 de novembre

L’Ajuntament de Tàrrega ha donat el tret de sortida a la tramitació administrativa per desenvolupar el nou polígon industrial Boscarró Nord. El Ple va aprovar per unanimitat, en sessió ordinària celebrada ahir, la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en relació al sector SUD-16, on l’Incasòl preveu habilitar una zona d’activitat econòmica de 40 hectàrees d’extensió. El punt geogràfic és estratègic ja que es tracta d’un important nus de comunicacions al nord de Tàrrega entre l’A-2, la C-14 i la L-310. El polígon acollirà fins a 264.000 metres quadrats de sòl destinats a activitats industrials i terciàries. La inversió ascendirà a 10 milions d’euros i es preveu que les obres finalitzin l’any 2024.

La modificació que ha rebut llum verda del Ple possibilitarà que el Boscarró Nord es desenvolupi amb disminució de costos, ja que la superfície viària a urbanitzar és menor. També es delimitaran parcel·les més grans donant resposta a l’actual demanda del mercat empresarial i es desclassificaran els sòls de serveis tècnics destinats a la futura depuradora nord. El nou planejament dona rellevància a la sostenibilitat mediambiental, l’eficiència energètica i la millora de la mobilitat. L’Incasòl és propietari del 78% del sòl del Boscarró Nord, el qual comptarà amb un total de 19 parcel·les.

També en l’àmbit urbanístic, el Ple va aprovar amb suport unànime altres modificacions puntuals del POUM. Així, s’ha canviat la qualificació del solar de l’Escola Pia situat a la cantonada de la plaça del Pare Carles Perelló i el carrer de la Mercè, que passa d’usos residencials a equipament, fet que possibilitarà la projectada ampliació del centre educatiu.

D’altra banda, es va oficialitzar el canvi de titularitat de pública a privada en relació a la finca de 3.300 metres quadrats vora el Càmping Municipal que l’Ajuntament de Tàrrega ha cedit a l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer. En aquest terreny, l’entitat té previst de construir un nou centre de dia per atendre persones amb malalties neuro-degeneratives. A més, també va prosperar la proposta d’acord que permetrà l'ampliació d'algunes indústries ja existents cap a parcel·les veïnes sense distància de separació sempre que es tracti de la mateixa propietat i activitat.

Acords de l’àrea de finances

En l’àmbit de finances, l’arc consistorial va aprovar per unanimitat l’augment addicional del 1,5% de les retribucions de la plantilla de l’ens. L’Ajuntament de Tàrrega aplica així el Reial Decret Llei 18/2022, el qual vol pal·liar els efectes de la inflació en el poder adquisitiu dels empleats públics. L’augment té caràcter addicional al 2% ja fixat. Així, per al present any 2022 l’increment salarial total serà del 3,5%.

Alhora es va acordar una nova ordenança reguladora que unifica els preus públics de llibres i marxandatge posats a la venda pel propi consistori. En alguns casos, el preu de venda al públic és inferior al cost real ja que l’objectiu principal és apropar la cultura i la història de Tàrrega. Una altra modificació fiscal aprovada pel Ple fa referència a l’augment dels preus públics de l’entrada al Museu Trepat, que passa de 4 a 5 euros (3 euros el preu reduït). Aquesta última proposta va rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots contraris de Junts per Tàrrega, que va demanar retirar-la de l’ordre del dia i replantejar-la.

Pel que fa a modificacions de pressupost, es va aprovar per unanimitat un canvi d’assignació dels 1.600 euros atorgats a l'Associació Melfha, subvenció que ara servirà per la detecció de celiaquia als campaments de refugiats sahrauís. Com ja és costum, també es va informar del període mitjà de pagament a proveïdors, en aquest ocasió referent al tercer trimestre del 2022, que se situa en 12,2 dies (el màxim fixat per llei és de 30 dies).

Val a dir que la sessió del Ple es va obrir amb la lectura conjunta del Manifest institucional amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. La capital de l’Urgell va expressar de nou així el seu ferm rebuig contra aquesta xacra social.

  • Compartir a