Sou a: Inici / Notícies / El Ple de Tàrrega aprova l’expropiació de dos béns immobles per integrar-los als equipaments museístics del carrer Major

El Ple de Tàrrega aprova l’expropiació de dos béns immobles per integrar-los als equipaments museístics del carrer Major

Publicat el 29-01-2024
Formaran part de la futura Casa Museu de Pedrolo i el Museu Tàrrega Urgell · El Ple proposa Jaume Vall Cort com a nou regidor de Junts per Tàrrega en substitució de Gisel Llobet Domingo, que renuncia per motius personals
El Ple de Tàrrega aprova l’expropiació de dos béns immobles per integrar-los als equipaments museístics del carrer Major

Moment de la votació de l'acord sobre l'expropiació dels dos béns immobles

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat per unanimitat l’inici d’un expedient d’expropiació de dos béns immobles situats al carrer Major que s’integraran dins el projecte de la Casa Museu dedicada a l’escriptor Manuel de Pedrolo i al Museu Tàrrega Urgell. El consistori posa així fil a l’agulla per adquirir un local de planta baixa situat al número 5 de vora 20 metres quadrats (una antiga carnisseria) i de l’edifici del número 9 conegut com Cal Calçada, de 304 metres quadrats.

En aquest sentit, l’adquisició de Cal Calçada possibilitarà que la Casa Museu de Pedrolo sigui annexa al Museu Tàrrega Urgell. A la vegada, Cal Calçada també acollirà serveis i instal·lacions del Museu Tàrrega Urgell, treballant en xarxa amb la Casa Museu de Pedrolo. Les dues finques que s’expropiaran ja van rebre el canvi de qualificació urbanística com a equipaments.

Val a dir que la Casa Museu de Pedrolo es farà realitat gràcies a la cessió de dos altres immobles que la filla de l’escriptor, Adelais de Pedrolo, va efectuar l’any 2021 a l’Ajuntament, ubicats als números 5 i 7 del carrer Major. L’Ajuntament de Tàrrega continua treballant així en la preservació del llegat de l’escriptor. Un altre pas previ, a més de la redacció del pla director de la Casa Museu, serà l’inventari d’objectes, mobiliari i llibres que romanen dins la casa familiar del llinatge Pedrolo, treball de documentació que s’iniciarà aviat.

Modificació de la taxa de retirada de vehicles de la via pública

D’altra banda, en el decurs de la sessió ordinària celebrada el 25 de gener, el Ple també va donar llum verda per unanimitat a la modificació de l’ordenança fiscal corresponent a la taxa de retirada de vehicles abandonats o estacionats defectuosa o abusivament a la via pública. A partir d’ara el preu de la taxa s’unifica per a tots els tipus de vehicles i s’augmenta fins a 115 euros i 5 euros de custòdia per dia.

Jaume Vall Cort, nou regidor de Junts per Tàrrega

El Ple també es va assabentar formalment de la renúncia al càrrec de regidora, per motius personals, per part de Gisel Llobet Domingo, del grup municipal Junts per Tàrrega, a l’oposició. Al mateix temps, es va proposar Jaume Vall Cort per a cobrir la vacant de regidor. Vall ocupava el número 9 a la llista electoral municipal de Junts per Tàrrega.

L’acord, aprovat per unanimitat, s’ha traslladat a la Junta Electoral Central per a expedir la credencial corresponent. Es preveu que Jaume Vall Cort prengui possessió del càrrec a la sessió ordinària de febrer. Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va expressar l’agraïment a Gisel Llobet Domingo per la tasca exercida com a regidora al servei del municipi des de l’any 2019.

  • Compartir a