Sou a: Inici / Notícies / El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega aprova el pla de revitalització dels locals comercials buits

El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega aprova el pla de revitalització dels locals comercials buits

Publicat el 01-03-2024
Llum verda a mocions en suport a les reivindicacions de la pagesia · Tràmits per avançar en l'ampliació d'equipaments culturals al carrer Major, la millora de la xarxa d'abastament d'aigua de boca i més inversions al Talladell · Jaume Vall Cort pren possessió com a nou regidor del grup municipal Junts per Tàrrega
El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega aprova el pla de revitalització dels locals comercials buits

Moment de la votació del nou pla de dinamització de locals buits

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en la sessió ordinària celebrada ahir el nou pla de revitalització de locals comercials buits dissenyat per la Regidoria de Promoció Econòmica. Es tracta d’una iniciativa per revitalitzar el sector, promoure l’obertura de negocis i potenciar l’oferta comercial. Els eixos d’acció són l’actualització del cens de locals buits, campanyes de dinamització, assessorament personalitzat als comerços i línies d’ajuts. La proposta va rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i l’abstenció de Junts per Tàrrega.

Equipaments culturals al carrer Major

També va rebre llum verda de forma definitiva i per unanimitat l’expedient d’expropiació de dos béns immobles situats al carrer Major que s’integraran dins el projecte de la Casa Museu dedicada a l’escriptor Manuel de Pedrolo i al Museu Tàrrega Urgell. Ambdós equipaments culturals, que quedaran annexes, treballaran en xarxa.

Millores a la xarxa d’aigua i clavegueram

D’altra banda, va rebre suport unànime el requeriment a l’empresa concessionària del manteniment de les xarxes d’aigua de boca i clavegueram, Agbar, per dur a terme millores a les instal·lacions. Segons una diagnosi realitzada per l’empresa Nova Celona SL, contractada pel consistori, s’han de realitzar intervencions a les plantes potabilitzadores i als dipòsits de Sant Eloi. Tàrrega vol disposar així d’unes instal·lacions en perfecte estat quan finalitzi l’actual contracte de manteniment amb Agbar el proper mes de juliol.

Inversions al Talladell

Així mateix, es va aprovar de forma unànime la ratificació d’una operació de crèdit de l’EMD El Talladell per import de 80.000 euros destinats a la rehabilitació de l’edifici de Cal Segura i dels antics safareigs del poble. A més, va prosperar una consignació específica de 28.000 euros provinents dels fons europeus Next Generation per accions del Pla Educatiu d’Entorn.

Modificacions d’ordenances fiscals

Pel que fa a ordenances fiscals, es van modificar taxes per a la utilització dels camps de futbol Joan Capdevila Méndez i els preus públics dels lloguers a empreses al CEI Tàrrega de Cal Trepat per cobrir costos del servei. També es va donar compte del període mitjà de pagament a proveïdors corresponent al quart trimestre de l’any 2023, que s’ha situat en 17,19 dies. L’Ajuntament de Tàrrega s’ajusta així a llei de morositat, que fixa el llindar de pagament en un màxim de 30 dies.

Aprovades quatre mocions de suport a la pagesia

En el decurs de la sessió van prosperar quatre mocions en suport a les reivindicacions de la pagesia. Al text de Junts per Tàrrega es demana de estudiar una revisió de l’IBI rústic i reduir la burocràcia. Per la seva part, la CUP vol potenciar la sobirania alimentària per concentrar beneficis en agricultors i no en grans empreses. A la moció del PSC s’expressa la solidaritat al sector i la necessitat d’implicar les administracions per trobar solucions. Finalment, ERC insta a treballar en el marc de la Taula Agrària per agilitzar el cobrament d’ajuts i impulsar més inversions infraestructurals.

Es desestima una moció de Junts per Tàrrega

Junts per Tàrrega va presentar una altra moció en suport a la petició del Club Natació Tàrrega per incrementar la subvenció anual que rep per part de l’Ajuntament. El text proposa establir una consignació equiparada amb l’activitat que desenvolupa l’entitat i les despeses que genera el manteniment del seu pavelló. La moció es va desestimar en rebre els vots contraris d’ERC, CUP i PSC. Des de l’Equip de Govern es va argumentar que l’entitat no pateix cap greuge comparatiu ja que ha rebut 15.000 euros de subvenció directa i més de 40.000 euros de lloguer del pavelló per a usos firals i esportius, activitats culturals i la Llotja de FiraTàrrega a més de la bonificació de l’IBI. També es va fer una crida a consensuar solucions efectives per sanejar l’economia del club.

Presa de possessió de Jaume Vall Cort

En l’inici de la sessió, Jaume Vall Cort va prendre possessió del càrrec com a nou regidor del grup municipal de Junts per Tàrrega, a l’oposició. Vall substitueix Gisel Llobet Domingo, que va renunciar per motius personals. Així mateix, es va aprovar per unanimitat la modificació corresponent del cartipàs municipal en què es detalla la incorporació del nou edil als òrgans de l’ens.

  • Compartir a