Sou a: Inici / Notícies / El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat la cessió d’una finca municipal on es construirà un centre de dia per a persones amb Alzheimer

El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat la cessió d’una finca municipal on es construirà un centre de dia per a persones amb Alzheimer

Publicat el 30-09-2022
També reben llum verda les propostes de concessió de la Medalla d’Or al pintor Josep Minguell i el nomenament de Teresa Robert com a nova Jutgessa de Pau · La capital de l’Urgell preservarà la grua dels antics molls ferroviaris · Gratuïtat del bus urbà per alumnes de primària que es desplacin a la piscina coberta
El Ple de Tàrrega aprova per unanimitat la cessió d’una finca municipal on es construirà un centre de dia per a persones amb Alzheimer

Moment de l'aprovació per unanimitat de la concessió de la Medall d'Or de la ciutat al pintor Josep Minguell

El Ple de Tàrrega va aprovar per unanimitat durant la sessió ordinària d’ahir la cessió d’un terreny municipal de 3.300 metres quadrats a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Tàrrega i Comarca (AFATC). L’entitat projecta construir en aquesta finca un nou centre de dia per millorar l’atenció a persones que pateixen malalties neuro-degeneratives. El terreny s’ubica vora el Càmping Municipal, a tocar del camí de Verdú. Es tracta, per tant, d’una zona ben comunicada, de fàcil accés i en un entorn rural que contribuirà al benestar dels usuaris de l’AFATC. L’edifici, que també esdevindrà la nova seu de l’entitat, es començarà a construir l’any 2023 amb una inversió prevista de més d’un milió d’euros.

Medalla d’Or de la ciutat per al pintor Josep Minguell

També va rebre el suport unànime de tots els grups municipals la proposta de concessió de la Medalla d’Or de Tàrrega a Josep Minguell Cardenyes en reconeixement a la seva singular obra pictòrica. L’artista de la capital de l’Urgell excel·leix en la tècnica muralista i ha esdevingut un dels principals referents mundials de la pintura al fresc. Minguell és autor de desenes de grans conjunts murals integrant l’art pictòric en espais arquitectònics. Exponent representatiu del seu treball són, per exemple, les monumentals pintures al fresc realitzades a la nau central, els laterals del creuer i el presbiteri de l’Església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega, culminades enguany.

Teresa Robert, nova Jutgessa de Pau

En el decurs de la sessió també es va donar el vistiplau unànime al nomenament de Teresa Robert Solé com a nova Jutgessa de Pau del municipi. Robert, que ha desenvolupat una àmplia trajectòria en l’àmbit associatiu local, pren el relleu d’Inma Martín, que ha renunciat al càrrec. Així mateix, el nou Jutge de Pau suplent serà Joan Ribó Miret. La decisió haurà de ser ara ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Més assignació pressupostària al Magatzem d’Aliments Solidaris

Pel que fa a finances, es van aprovar dues modificacions de pressupost incorporant un total de 124.997 euros per a noves altes en despesa, sufragats en bona part mitjançant el romanent de tresoreria. Destaca l’assignació de 9.674 euros per la compra d’una càmera frigorífica destinada al Magatzem d’Aliments Solidaris. També en relació a aquest servei social s’han consignat 6.000 euros per a la compra de més productes alimentaris per cobrir necessitats bàsiques de famílies vulnerables. Van votar a favor ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i en contra Junts per Tàrrega.

D’altra banda, va prosperar per unanimitat l’aplicació de gratuïtat del bus urbà municipal per facilitar els desplaçaments d’escolars de primària a la piscina coberta. D’aquesta forma, es vol afavorir la pràctica de la natació com a activitat lectiva. Així mateix, es va informar al Ple del període mig de pagament a proveïdors corresponent al 2n trimestre del 2022, que se situa en 17,67 dies (el màxim fixat per la llei de morositat són 30 dies).

Es preservarà la grua dels antics molls ferroviaris

Així mateix, el Ple va desestimar per unanimitat la petició d’un particular, Jaume Ramon Solé, per declarar Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) els antics molls ferroviaris (que inclouen uns pòrtics metàl·lics i un magatzem de mercaderies) situats al carrer de les Santes Espines. El consistori ha basat la decisió en que cap pla o estudi n’acredita el valor històric (ni el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Tàrrega recollit al POUM l’any 2006 ni els informes emesos pel Centre d’Estudis del Transport el 2021 i la Direcció General del Patrimoni Cultural el 2022). Val a dir que la Generalitat de Catalunya preveu construir en aquest indret la nova estació de busos de Tàrrega, fet que implicarà desmantellar tot aquest conjunt. Per contra, els esmentats informes sí avalen el valor patrimonial de la grua anglesa de càrrega i descàrrega Lloyds Fosters, que es preservarà i ressituarà dins la mateixa zona de la nova estació de busos.

>> Sessió ordinària del Ple al canal de YouTube de l’Ajuntament de Tàrrega <<

  • Compartir a