Sou a: Inici / Notícies / El Ple de Tàrrega dona suport unànime per desenvolupar les obres de reforma a tot el traçat de l'avinguda de Cervera, una de les principals vies d'accés a la ciutat

El Ple de Tàrrega dona suport unànime per desenvolupar les obres de reforma a tot el traçat de l'avinguda de Cervera, una de les principals vies d'accés a la ciutat

Publicat el 31-03-2023
L'acord permet iniciar l'expedient d'expropiació com a pas previ a l'execució integral del projecte, que potenciarà la mobilitat i el desenvolupament econòmic a la zona · Llum verda també al pla director del Parc de Sant Eloi · Liquidació de l'exercici 2022 amb resultat pressupostari positiu
El Ple de Tàrrega dona suport unànime per desenvolupar les obres de reforma a tot el traçat de l'avinguda de Cervera, una de les principals vies d'accés a la ciutat

Una de les aprovacions per unanimitat del Ple celebrat ahir

L’Ajuntament de Tàrrega ha fet un nou pas endavant per dur a terme la reforma de l’avinguda de Cervera en tot el seu traçat, entre la plaça de Riambau i la connexió amb l’autovia A-2. El Ple va aprovar ahir, en sessió ordinària i per unanimitat, la necessitat de realitzar les obres en aquest vial per renovar la seva fesomia (encara manté el caràcter de l’antiga N-II) i adaptar-lo al desenvolupament previst al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). A més de via d’accés al nucli urbà, l’avinguda és l’eix del polígon industrial de Llevant, sector estratègic on s’apleguen naus industrials, establiments comercials de grans superfícies i magatzems de venda al detall, i que té expectatives d’implantació de més activitats econòmiques.

L’aprovació de l’acord d’ahir permet iniciar l’expedient d’expropiació dels béns i drets afectats. Així mateix, s’està treballant actualment en el projecte executiu de les obres, que suposarà una inversió de 675.000 euros. El projecte destaca sobretot per l’habilitació de carrils laterals flanquejant la calçada central i la construcció d’una rotonda al punt intermedi de l’avinguda de Cervera, just al punt on s’encreuarà perpendicularment amb la futura circumval·lació del sector oriental de la ciutat. La rotonda, que ocuparà una superfície de 900 metres quadrats, potenciarà la seguretat viària a l’hora de distribuir el trànsit al polígon de Llevant. Al mateix temps, també es renovarà el ferm de la calçada al llarg de tot el vial i s’instal·laran noves lluminàries en el tram de connexió amb l’autovia A-2. Val a dir que les empreses que tenen façana frontal al vial ja estan obrint per trams el carril lateral sud. Pel que fa al lateral nord, el consistori ha subscrit un conveni amb l’empresa Ros Roca.

Llum verda al pla director del Parc de Sant Eloi

D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat el pla director del Parc de Sant Eloi, espai verd de 17 hectàrees de superfície. El document fixa un conjunt d’accions que ajudaran a consolidar aquest parc com a gran pulmó de la ciutat. Les propostes, que definiran el model de parc, han estat redactades per Matèria Verda SL i incorporen, entre altres, aportacions fetes per l’Associació dels Amics de l’Arbre, entitat gestora del turó des de la seva creació fa més de cent anys. Més enllà de l’aportació ornamental del parc, el pla director incideix en aspectes mediambientals, turístics i de benestar, salut i esbarjo per a la ciutadania.

312.000 euros del romanent de tresoreria per a diverses millores

En l’àmbit financer, s’ha aprovat un plec de propostes per destinar un total de 312.000 euros provinents del romanent de tresoreria per a despeses i inversions com l’adequació d'espais urbans, la reforma dels vestidors del camp de futbol, la compra de motos de la Policia Local i de llums LED per al carrer Sant Pelegrí i obres d’arranjament al Parc de Sant Eloi. ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) han votat a favor mentre que Junts per Tàrrega s’ha pronunciat en contra, excepte pel que fa als 50.000 euros de la nova campanya de bons per reactivar el comerç, acord que ha rebut suport unànime.

Liquidació de l’exercici 2022 amb resultat pressupostari positiu

Durant la sessió, a més, s’ha donat compte al Ple de la liquidació de l’exercici 2022, de la qual destaca un resultat pressupostari positiu (la recaptació prevista ha estat suficient per cobrir les despeses) xifrat en 1.088.815 euros. També ha prosperat per unanimitat una bonificació singular del 90% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) en relació als treballs de substitució de la coberta i aïllaments a l’edifici de l’Institut Alfons Costafreda.

Incentivar l’ús de la deixalleria

En matèria de sostenibilitat, el Ple ha donat llum verda unànime a una modificació de l'ordenança de recollida de residus en relació a la deixalleria. A partir d’ara, s'aplicarà la gratuïtat en l'admissió de residus si bé es limitarà l'entrada a partir de certs volums elevats. D’altra banda, també han rebut el suport de tots els grups les modificacions dels reglaments del funcionament de les piscines municipals, tant les cobertes com les d’estiu, en els quals s’han introduït i potenciat les normes de convivència que hauran de complir les persones usuàries.

  • Compartir a