Sou a: Inici / Pobles / El Talladell (EMD)

El Talladell (EMD)

LOCAL SOCIAL (Carrer de Sant Pere, 5) · Tel. 973 314 200 · emd@talladell.cat

El Talladell (EMD)L'any 1969 la població d'El Talladell, situada a dos quilòmetres de Tàrrega, esdevingué nucli agregat de la capital de l'Urgell. L'any 2010 es constituí en Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) culminant un llarg procés administratiu que iniciaren els mateixos veïns del poble. Sense abandonar el terme de Tàrrega, la condició d'EMD atorga al Talladell majors quotes d’autonomia, amb personalitat jurídica i pressupostos propis a més de l’autogestió dels recursos. Manteniment d'espais públics, enllumenat i petites obres són algunes de les competències transferides. L'any 2011, fruit dels comicis municipals, l'EMD va constituir la primera Junta de Veïns. El president és elegit per sufragi i els sis vocals són designats per les forces polítiques amb representació.

Espai Molí El Talladell

 L'Espai Molí és l'equipament més emblemàtic. És un local polivalent rehabilitat a l'antic molí comunal. L'edifici multiusos conserva bona part de l'estructura original del segle XIX: es mantenen les parets de pedra vista i a l'interior unes arcades de valor arquitectònic i una de les bigues de fusta que sustentaven l'antiga teulada, mentre que la coberta és de nova construcció. També compta amb altell i tot plegat suma una superfície de 1.000 m2.

Església El Talladell

 Un tret significatiu fou la fundació l’any 1176 de l’abadia cistercenca de Santa Maria del Pedregal, on s'establí una comunitat de monges procedent de Vallbona. La rubinada de Santa Tecla del 1874 acabà amb les últimes restes del monestir. A finals del segle XIX es bastí, al peu de la carretera, una ermita que guarda la imatge de la Mare de Déu de la Llet. També destaca l'església parroquial de Sant Pere, de sòbries línies barroques i neoclàssiques.

Escut El Talladell Cens: 223 habitants

  • Compartir a