Sou a: Inici / La Ciutat / Turisme a Tàrrega

Turisme a Tàrrega

La Ciutat

Allotjaments

Plànol de la ciutat (inclou els principals atractius turístics)

Museu Comarcal de l'Urgell, Sales Nobles i Tragèdia al Call - Tàrrega 1348

Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat: un viatge cap al passat industrial

 El Parc de Sant Eloi: espai natural i un símbol centenari de Tàrrega

Ruta de la Via Verda vora el riu Ondara

Itineraris naturals (extret del llibre El patrimoni natural de Tàrrega)

Tàrrega, capital de l'Urgell, una comarca amb molts atractius turístics

La Ruta del Cister

Turisme a la demarcació de Lleida

El PatiAl bell mig de la ciutat trobem la plaça del Carme, coneguda popularment com el Pati, amb els característics cafès, bars i terrasses al seu voltant, la qual ha esdevingut el centre neuràlgic de la ciutat. S'hi poden contemplar diferents monuments: un dedicat al compositor targarí Ramon Carnicer (1789-1855), qui fou un dels músics de gènere líric més destacats a Europa durant la primera meitat del segle XIX. A l'altre extrem de la plaça s'alça el monument als Països Catalans, realitzat pel reconegut escultor valencià Andreu Alfaro l'any 1981.

Casa CàrcerEl Carrer del Carme és un dels més comercials de la ciutat i compta amb diverses cases senyorials i porxades gòtiques del segle XIV. En aquest carrer vianalitzat hi trobem l'antic Palau dels Marquesos de la Floresta, avui seu de la Mútua Intercomarcal, exponent del romànic civil català del segle XIII. Al mateix carrer i davant del Palau dels Marquesos de la Floresta trobem una residència senyorial, exemple d'estil gòtic. Al Carrer de Santa Anna, també vianalitzat, s'hi troba la Casa Càrcer, d'estil modernista (línia jujolista) amb ornamentació arabesca.
Temple de Santa Maria de l'Alba

La Plaça Major acull l'Ajuntament, la Parròquia i l'edifici modernista de la Cambra de Comerç. L'Església de Santa Maria de l'Alba és de línies barroques classicistes i atorga espectacularitat a la plaça. La planta té una nau principal amb capelles laterals, cúpula i cimbori. El campanar de planta quadrada i torre vuitavada és de gran alçada. La Casa Consistorial té una façana d'inspiració renaixentista datada de l'any 1674 i es pot apreciar el conjunt escultòric de la portada que representa l'escut de la vila. La creu de terme gòtica és una acurada rèplica de l'original, que es pot admirar al Museu Comarcal de l'Urgell.

Sala Tàrrega 1348El Carrer Major acull el Museu Comarcal de l'Urgell, situat a Cal Perelló, edifici que conserva les Sales Nobles dels segles XVIII i XIX. S'hi pot visitar les sales d'arqueologia del món ibèric i romà i l'espai "Tragèdia al Call - Tàrrega 1348" sobre el llegat jueu medieval. A la Plaça de Sant Antoni, del segle XIV, s'hi troba l'església del mateix nom que consta d'un campanar d'espadanya en què s'observa l'escut d'armes dels Ardèvol, promotors i benefactors de l'obra. L'església ha estat objecte de nombroses reformes al llarg dels segles. L'actual façana es troba custodiada per dues rèpliques de les escultures dels apòstols que ornamentaven l'antiga església parroquial gòtica, els originals de les quals es poden contemplar al Museu Comarcal de l'Urgell.

Plaça de Sant Antoni

Parc de Sant Eloi

  • Compartir a