Sou a: Inici / L'Ajuntament / El Consistori / Rosa Maria Perelló Escoda

Rosa Maria Perelló Escoda

Regidora (oposició) · Cap del grup municipal de Junts per Tàrrega

Rosa Maria Perelló i Escoda

Grup municipal: JUNTS PER TÀRREGA  ·  Correu electrònic:  Twitter

Rosa Maria Perelló Escoda neix l'any 1959 a Tàrrega, ciutat estretament lligada a la seva trajectòria vital, professional i política. A la capital de l'Urgell cursa estudis i posteriorment, en el terreny laboral, s'especialitza en l'assessoria fiscal i comptable d'empreses. És casada i col·labora en entitats emblemàtiques de la localitat com el Grup de Teatre BAT i l'Agrupació d'Amics de Tàrrega - Blaye. En la plana política, Perelló milita a les files de Convergència i Unió (CiU) des de l'any 2000, quan s'afilia a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

El seu nom figura en la llista electoral de CiU corresponent als comicis municipals de l'any 2003 i ocupa el càrrec de regidora a finals del mandat arran de la renúncia presentada pel llavors cap de grup municipal, Frederic Gené. A la convocatòria del 2007 Perelló encapçala la llista de CiU, que esdevé el principal grup de l'oposició a l'arc consistorial. Quatre anys després, el 2011, repeteix com a cap de llista per CiU i és investida alcaldessa amb el suport de Rcat/SI. És el primer cop en la història que l’alcaldia de Tàrrega és ostentada per una dona. Dins el cartipàs municipal també assumeix la Regidoria de Finances. Paral·lelament, durant el mandat 2011/2015 ocupa els càrrecs de vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i vicepresidenta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

Perelló torna a ser la cap de llista de CiU als comicis locals de l'any 2015 i renova el càrrec d'alcaldessa per segon mandat consecutiu en esdevenir la llista més votada. Signa un pacte de govern amb el grup del PSC. Al mateix temps és nomenada vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida. El juny del 2017 es trenca el pacte de govern CiU - PSC, fet que dóna pas a una aliança entre CiU i ERC, mantenint Rosa Maria Perelló al capdavant de la corporació. El 18 d’octubre de 2018 és proclamada presidenta de la Diputació de Lleida, esdevenint la primera dona que ocupa aquest càrrec. 

A les eleccions municipals del 2019 encapçala la llista electoral de JxCAT - JUNTS i revalida el càrrec de regidora i de portaveu del seu grup, que passa a l'oposició. Al mateix temps, és nomenada diputada de la seva formació a la Diputació de Lleida, on és responsable de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL).

Als comicis de l'any 2023 torna a encapçalar la llista de Junts per Tàrrega i revalida el càrrec de regidora com a cap del seu grup, a l'oposició. També en el present mandat repeteix com a diputada provincial a la Diputació de Lleida, ens on esdevé la cap de l'oposició.

  • Compartir a