L'alcaldessa de Tàrrega

Concerteu si us plau cita prèvia
973 311 608
Plaça Major, 1 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / L'alcaldessa de Tàrrega

Alba Pijuan Vallverdú

La Il·lma. Sra. Alba Pijuan Vallverdú va néixer a Tàrrega l’any 1975. Llicenciada en Traducció i Interpretació (UAB) i Doctora en Teoria de la Traducció (UAB), el seu camp d’especialització és la tasca traductora de Manuel de Pedrolo, sobre la qual ha publicat diversos articles acadèmics. També ha col·laborat en l’edició del Diccionari de la traducció catalana (2016) i en els volums Less Translated Languages (2005), Vigència de Manuel de Pedrolo (2018) i Manuel de Pedrolo: una mirada oberta. Noves perspectives crítiques i didàctiques (2019). El 2018, any del centenari de l’autor segarrenc, va comissariar l’exposició Sota censura: Manuel de Pedrolo, retrat d’un segle de lluita, organitzada pel Museu de Cervera. El 2020, va editar el volum Torno on vaig néixer. Poesia traduïda de Manuel de Pedrolo, publicat per Pagès Editors.

En l’àmbit professional, ha treballat com a professora d’anglès al Col·legi Sant Josep de Tàrrega (1997-2007) i a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida (2007-2012). Actualment, està en excedència del seu lloc de treball com a tècnica lingüista a l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida, en què combina la docència i les traduccions amb la gestió dels cursos i exàmens oficials d’anglès. D’altra banda, entre el 2011 i el 2019, fou professora col·laboradora d’anglès del Grau d’Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya.

Neta del primer regidor d’ERC a Tàrrega després de la dictadura franquista – Ramon Vallverdú Bordes –, ha viscut la política intensament des de ben joveneta, especialment dins l’àmbit familiar. Va militar a ERC del 2007 al 2011 i va formar part de la llista del partit a les eleccions municipals l’any 2007. L’any 2019 es va presentar als comicis municipals de Tàrrega com a independent, en segona posició, amb la llista d’ERC-MES-AM, esdevenint regidora electa. Finalment fou designada candidata a l'alcaldia per la seva formació i  investida en el càrrec el 15 de juny de 2019. El novembre del mateix any fou nomenada vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya. El seu àmbit de responsabilitat en aquesta entitat durant la passada legislatura ha estat la Cohesió Social, que engloba Benestar Social, Educació i Salut, àrees en què ha treballat per garantir la presència de la perspectiva de gènere, defensant sempre els drets de les dones. El juny del 2020 fou escollida secretària de l’Assemblea de Dones d’ERC. Des del març del 2022, torna a ser militant activa d’ERC, sent membre de l’executiva d’Educació del partit.

ORGANIGRAMA D'ALCALDIA

Àrees de Govern gestionades directament per l'alcaldia:
Patrimoni, Memòria Històrica, FiraTàrrega, Recursos Humans i Comunicació

  • Compartir a