L'alcaldessa de Tàrrega

alcaldia@tarrega.cat
Concerteu si us plau cita prèvia
973 311 608
Plaça Major, 1 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / L'alcaldessa de Tàrrega

Ma Alba PijuanMaria Alba Pijuan Vallverdú fou proclamada alcaldessa de Tàrrega el 15 de juny de 2019 obtenint la majoria absoluta de l'arc consistorial. La portaveu del grup ERC-MES-AM encapçala així la Corporació Municipal en el mandat 2019–2023 (l’11è mandat d’ençà la recuperació de les llibertats democràtiques). Maria Alba Pijuan Vallverdú, de 44 anys d’edat i Doctora en Teoria de la Traducció per la UAB, ha esdevingut primera alcaldessa d’una força d’esquerres i primera alcaldessa republicana a l'Ajuntament de Tàrrega.

És hereva també d'una llarga tradició política ja que el seu avi, Ramon Vallverdú Bordes, fou el primer regidor republicà a l'Ajuntament de Tàrrega sorgit de les primeres eleccions municipals democràtiques celebrades l'any 1979. 

Maria Alba Pijuan Vallverdú és la 6a persona que ocupa l'alcaldia de Tàrrega des de les esmentades eleccions locals del 1979. Governa mitjançant un pacte formalitzat entre els grups d'ERC-MES-AM i la CUP. Al cartipàs municipal gestiona directament les competències de recursos humans, comunicació, FiraTàrrega i el llegat de l’escriptor Manuel de Pedrolo a la ciutat, del qual n'és una profunda coneixedora en el món acadèmic i universitari.

En el seu discurs d’investidura, l’alcaldessa Maria Alba Pijuan Vallverdú manifestà que “volem una ciutat unida, un ajuntament company de tota la ciutadania”. “Farem costat a les persones, les entitats, les institucions, el comerç, els serveis i la indústria”. En relació a la transparència, detallà que "cada euro, cada despesa, cada inversió, cada adjudicació, serà publicada i mostrada a tothom". En clau general de país, afirma que “no defallirem en la construcció des de Tàrrega de la República Catalana”. 

AGENDA PÚBLICA D'ALCALDIA

Ple extraordinari d'aprovació del cartipàs municipal
Dijous 11 de juliol, a les 8 del vespre, a la Casa Consistorial

Visita al festival musical Paupaterres - PaupaKids
Dissabte 13 de juliol, a 2/4 de 8 del vespre, al Càmping Municipal

CONSULTEU AQUÍ ELS PRINCIPALS ACTES PÚBLICS D'AGENDA 2019 - ALCALDIA

CONSULTEU AQUÍ ELS PRINCIPALS ACTES PÚBLICS D'AGENDA 2018 - ALCALDIA

  • Compartir a