la Solana

De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 274
Carrer de La Solana, 8 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / la Solana / Formació / ACREDITACIÓ DE COMPETÈNCIES PROFESSIONALS

ACREDITACIÓ DE COMPETÈNCIES PROFESSIONALS

L'Acreditació de Competències professionals és l’oportunitat d’aconseguir una acreditació oficial mitjançant la demostració d’allò que una persona és capaç de fer, a partir de la seva experiència professional o la seva formació no reconeguda oficialment.

La persona ha de participar en un seguit d’entrevistes que preferentment són virtuals, en les quals ha de demostrar competències professionals que constitueixen part d’un certificat o títol professional.

Si la persona demostra que ha adquirit les unitats de competència, obté una certificació oficial que permet convalidar i completar la formació d’un Certificat Professional o Títol de Formació Professional.

L’obtenció d’un certificat d’acreditació facilita el desenvolupament professional i personal millorant el currículum i les possibilitats de trobar feina. A més, quan s’acaba el procediment, la persona usuària rep una orientació sobre quin itinerari formatiu pot seguir.

El Centre la Solana, com a punt d'informació i d'orientació de l'Acreditació de Competències Professionals, t'ajudarem i t'acompanyarem en:

  1. Informar del servei d’Acreditació de competències professionals, la inscripció, les acreditacions oficials que poden obtenir i els seus efectes.
  2. Mostrar al portal FPCAT on trobar la Guia de la persona usuària
  3. Ajudar la persona usuària a actualitzar el currículum per inscriure’s al servei d’Acreditació.
  4. Informar la persona usuària sobre la documentació necessària per elaborar l’historial de trajectòria professional i formativa.
  5. Emplenar i lliurar a la persona usuària el Document d’orientació.

Més info: Acreditació de Competències Professionals - Gencat

 

En què consisteix?

El procediment d'avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l'experiència laboral o vies no formals de formació permet, a les persones que hi participen, d'aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un títol d'ensenyament professional, un certificat de professionalitat, o totes dues coses.

La certificació, en alguns casos, pot conduir a l'obtenció dels requisits per exercir la professió de les activitats regulades.

  

 

Fases del procés

Fase 0. Informació i Orientació

En aquesta etapa, s'informa i s'orienta a les persones participants sobre la naturalesa i les fases del procediment, els requisits de participació, els drets i les obligacions dels candidats, les oportunitats d'acreditació i els seus efectes.

Aquesta etapa no és obligatòria però sí molt recomanable i es realitza al Centre la Solana.

Fase 1. Assessorament

És l’acompanyament a la persona per ajudar a identificar les competències professionals que ha adquirit mitjançant l’experiència laboral o la formació no reconeguda oficialment i recopilar la documentació necessària.

La persona assessora elabora un informe de recomanacions per seguir endavant a la fase següent. 

Fase 2. Demostració

És el moment de fer evident allò que la persona usuària sap fer a partir d’una entrevista, i si s’escau, mitjançant l’observació en el lloc de treball o simulació pràctica.

Per dur a terme aquesta demostració no és necessària cap preparació, no s’ha d’estudiar ni fer cap examen.

Fase 3. Certificació

És l’emissió d’una certificació oficial que reconeix les competències professionals de la persona usuària.

Aquesta certificació permet a la persona usuària actualitzar el currículum, convalidar part d’un Certificat Professional o Títol de Formació Professional i continuar l’itinerari formatiu.

 Inscripció

La inscripció estarà oberta quan es publiqui la Resolució del servei d’Acreditació de competències professionals al DOGC. Des d’aquell moment, el procés quedarà obert els 365 dies de l’any.

Àmbits

El servei d’Acreditació permet acreditar les competències incloses en qualsevol Certificat Professional o Títol de formació professional que s’ofereix a Catalunya. Per tant, si tens experiència professional o formació no reconeguda oficialment et pots inscriure en els àmbits corresponents. Cal emplenar una sol·licitud d’inscripció per cada àmbit.

Contacte

Centre la Solana

Carrer de la solana, 8, 25300 Tàrrega

973 310 274 -

ENTITATS COL·LABORADORES

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local"

  • Compartir a