la Solana

De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 274
Carrer de La Solana, 8 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / la Solana / Notícies / El Centre la Solana de Tàrrega engega el nou programa d'FPO Dual amb 20 alumnes

El Centre la Solana de Tàrrega engega el nou programa d'FPO Dual amb 20 alumnes

Publicat el 20-12-2022
Es tracta de joves d’entre 16 i 29 anys que es formen com a aprenents de soldadura · Es combina l'aprenentatge amb l’activitat laboral a l’empresa mitjançant un contracte de treball remunerat
El Centre la Solana de Tàrrega engega el nou programa d'FPO Dual amb 20 alumnes

Visita dels alumnes del nou programa d'FPO Dual a una de les empreses col·laboradores

Una vintena de joves des de 16 fins a 29 anys, en situació d’atur i amb baixa qualificació acadèmica o sense titulació de Tàrrega i altres poblacions de la comarca, han començat una nova aventura formativa i professional en l’especialitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica i de Soldadura en el marc del projecte d’FPO Dual.

Aquesta nova modalitat de formació professional ocupacional que ofereix La Solana - Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega es caracteritza perquè la persona jove esdevé aprenent i combina la formació en el centre formatiu amb l’activitat laboral a l’empresa mitjançant un contracte de treball remunerat.

Durant aquest final de desembre i fins a mitjans de gener, els joves participen en sessions de formació prèvia de competències personals per l'ocupació i aproximació a l'entorn laboral en el sector professional, realitzant visites d’entorn productiu a les empreses col·laboradores per conèixer la seva activitat, singularitat i producció. A més a més, aquestes trobades entre joves i empreses col·laboradores serveixen com a primer contacte per ajustar requisits de les empreses i expectatives laborals de les persones joves participants. Alhora, permeten reforçar actituds laborals de puntualitat, compromís i recuperar les rutines laborals.

Posteriorment, d’aquesta vintena de joves, 15 seran seleccionats per participar en el projecte. A la tarda, realitzaran accions formatives per obtenir el certificat de professionalitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica (400 h) complementat amb Soldadura MAG, TIG i Arc Elèctric (245 h); mentre que al matí, tindran un contracte de treball de formació en alternança a una de les empreses col·laboradores:  DAC Industrial Solutions CS Grup SLIndox Energy Systems SLJaume Costa, SLJYMPA 1971, SLMunmas SLURos Roca SASerpentines y Evaporadores, SA.

L’èxit de l’FPO Dual rau en l’oportunitat que els joves tenen d’aprendre un ofici i desenvolupar-lo en un entorn real i de forma remunerada. Aquest projecte està impulsat pel Centre la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

ENTITATS COL·LABORADORES

  • Compartir a